Notícies
9 de novembre de 2016
Alumnes de l’ESDi dissenyen un fanalet per a la cavalcada de Reis de Sabadell

Avui dimecres 9 de novembre, a les 10.30 h, s’ha presentat al Vapor Pissit el projecte “Nit de Reis a Sabadell”, que porta com a objectiu fomentar la participació des nens i nenes a la Cavalcada de Rei. Amb la presència de Montserrat Chacon, regidora de Cultura; Joan Berlanga, tinent d’alcalde i regidor d’Educació; David Vila, autor del conte; Mireia Puig, professora de l’ESDi, i Jorfe i Luis Quiles, il·lustradors del conte i membres del Col·lectiu Bafarada; s’ha presentat el conte Nit de Reis, així com el fanalet dissenyat a l’ESDi.

 

 

L’objectiu del conte és contextualitzar l’arribada dels Reis Mags a la nostra ciutat, recuperant el Sabadell tèxtil i creant un relat que modernitza les tradicions més universals i les relaciona i posa en valor amb les arrels més sabadelleques.

Amb el conte, també es repartirà a les escoles un fanalet, per donar color i llum a la cavalcada i amb la intenció de lligar passat i futur. El fanalet és en paper, perquè cada nen el pugui muntar i personalitzar i l’han dissenyat alumnes de la Unitat de Producte i Usabilitat d’Espais de l’Escola Superior de Disseny (ESDi), tutoritzats per la professora Mireia Puig.

 

 

Durant l’acte, l’autor del conte, el sabadellenc David Vila i Ros, ha llegit la seva obra. Des del Col·lectiu Bafarada han explicat el procés creatiu de les il·lustracions i també des de l’ESDi s’ha exposat el treball realitzat amb els alumnes i les característiques del fanalet, com a producte final.