Notícies
29 Abril 2013
L’ESDi aposta per l’esperit emprenedor amb tres noves xerrades els dies 7 i 10 de maig

El cicle "D’emprenedor a emprenedor: reflexions des de l’experiència" ha programat tres noves conferències. La primera, el dia 7 de maig, amb Albert Torruella, Tècnic de creació d’empreses a l’Ajuntament de Sabadell. El dia 10, l’ESDi acollirà les conferències d’Óscar Guevara, professor de l’ESDi i emprenedor, i de Lilia Villafuerte, artista digital i investigadora.

24 Abril 2013
La Fundació INDICIS realitza un taller de cuina creativa per nens amb productes típics de la zona del Vallès

La Fundació INDICIS va realitzar els dies 25 i 26 d’abril, un taller de cuina creativa i disseny culinari amb els alumnes de 5è curs de l’Escola Floresta de Sabadell, en el marc del projecte PEP (Pagès-Escola-Pagès): la cultura agrícola local com a eix vertebrador d’una alimentació sana i de qualitat.

24 Abril 2013
HEADHUNTER: "L’ESDiMarket està pensat per a tothom"

L’ ESDi, en col·laboració amb HEADHUNTER, organitza el segon mercat de joves dissenyadors ESDiMarket el proper 5 de maig d’11 a 19h a la Rambla de Sabadell. Les creadores del projecte HEADHUNTER, les estudiants del Grau oficial universitari en Disseny en l’itinerari curricular Gestió del Disseny (Integració Multidisciplinària) i Audiovisual de l’ESDi, Sandra López i Judith Colom, ens expliquen tot sobre aquesta iniciativa.

24 Abril 2013
Joaquim Iborra: "En el projecte d’ESDi i el Liceu volíem apostes i noves mirades, i el resultat és més que bo"

Un any més, i per segona vegada, l’Escola Superior de Disseny ESDi i el Gran Teatre del Liceu treballen en el projecte de col·laboració que vincula el teatre amb les Escoles de Disseny. L’objectiu de la iniciativa és apropar el gènere de la òpera a nous públics a partir de la creació de càpsules audiovisuals que il·lustrin i reinterpretin algunes de les òperes programades al Liceu. Joaquim Iborra, Cap del Servei d’Edicions i documentació del Liceu ens explica el projecte, que s’ha convertit en una experiència molt positiva.

24 Abril 2013
L’alumne d’ESDi Carlos Coronado participa en la creació del llibre "Letras Pixeladas"

L’alumne de l’ESDi i desenvolupador de videojocs Carlos Coronado ha col·laborat en la creació del llibre "Letras Pixeladas. El camino de la [h], una forma de entender los videojuegos" de Daniel del Olmo i Raúl García, il·lustrant la portada i relatant els primers passos de la creació del seu Projecte Final de Grau, un videojoc anomenat "Coma: a mind adventure".

23 Abril 2013
L’ESDi participa a la jornada "Menys soroll, més acústica" en motiu del Dia Internacional de la Sensibilització vers el Soroll

La jornada va tenir lloc el passat dimecres 24 d’abril de nou el matí a sis de la tarda al Casal Pere Quart de Sabadell i va comptar amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Col·legi Oficial d’Enginyers Tècnics graduats en Enginyeria de Telecomunicació de Catalunya "COETTC- i el Laboratori d’Enginyeria Acústica i Mecànica "LEAM- de la Universitat Politècnica de Catalunya "UPC-.

23 Abril 2013
La dissenyadora de moda Georgina Santiago, els dissenyadors Bendita Gloria i els internacionals Brosmind, ponents al 3r ÉSDissabte

El projecte ÉSDissabte arriba a la seva tercera edició, el 2 de maig, amb uns ponents de luxe: La dissenyadora de moda Georgina Santiago, els dissenyadors gràfics Bendita Gloria i els il·lustradors i artistes Brosmind.

Marina Castán:
22 Abril 2013
Marina Castán: "És molt interessant que els alumnes col·laborin amb associacions i empreses ja que treballen amb projectes reals"

Actualment els nous dissenyadors s’enfronten al repte de revisar els referents històrics per encarar els seus futurs projectes, tot combinant coneixements rebuts i innovació. I en aquest marc trobem la unió d’artesans i dissenyadors en el projecte de col·laboració de l’Associació Obrador Xisqueta i l’ESDi sobre el qual Marina Castán, professora d’ESDi ens ha fet partícips en la seva conferència a Artesania de Catalunya, una de les activitats paral·leles a l’exposició Velles arrels, nous dissenyadors.

19 Abril 2013
L’ESDi prepara el seu Sant Jordi: llibres, disseny i inauguracions

L’Escola Superior de Disseny ESDi ha preparat un conjunt d’activitats per a celebrar la diada de Sant Jordi. El dia 22 d’abril hi haurà el Pre-Sant Jordi amb les paradetes de les editorials de disseny Index Book i Promopress al Hall de l’ESDi de 9 a 15h. I el dia de Sant Jordi, 23 d’abril s’inaugurarà el nou espai Community & International Networking a les 12 del mig dia.

18 Abril 2013
L’ESDi participa a la Trobada Iberoamericana de Disseny: Creativisme a Puebla (Mèxic)

Antoni Garrell, Director General de la Fundació per l’ESDi (FUNDIT), Mercedes Salgado, Directora d’ESDi-EATM (seu d’ESDi a Barcelona) i Juan Alberto Favaro, Coordinador de la Unitat de Producte i Usabilitat d’Espais de l’ESDi, van participar els dies 25, 26 i 27 d’abril a la Trobada Iberoamericana de Disseny: Creativisme, a Puebla (Mèxic).

16 Abril 2013
Genís Senén: "Hi ha artesans que treballen amb tecnologia punta"

El projecte ’Xai’ del dissenyador i professor de l’ESDi, Genís Senén, es pot visitar fins el dia 19 de maig a l’exposició "Velles arrels, nous dissenyadors" a Artesania de Catalunya.

16 Abril 2013
Seminari ’La vida és protocol’ impartit per Ana Sainz, directora d’AgendaSComunes

Els dies 22, 24 i 26 d’abril s’impartirà el seminari ’La vida és protocol’ a càrrec d’Ana Sainz, periodista i directora de l’agència AgendaSComunes a Espanya i a Qatar, a la seu d’ESDi-Barcelona.

16 Abril 2013
L’alumne d’ESDi Imanol Buisan guanya el 1r Concurs de disseny: Samarreta de la sardana 2013

L’alumne de Disseny Gràfic (nocturn) d’ESDi Imanol Buisán ha guanyat el I Concurs de disseny: Samarreta de la sardana 2013 organitzat per la Cobla Marinada. El disseny escollit presenta quatre sardanistes i a la vegada les quatre barres de la senyera, sobre un fons groc.

16 Abril 2013
El Dr. Llorenç Guilera, Director de l’ESDi, participarà a la trobada Internacional de Disseny ’FORMA 2013’ a La Habana

Del 18 al 20 de juny se celebrarà al Palau de les Convencions de La Habana la trobada Internacional de Disseny FORMA 2013 en la què el Dr. Llorenç Guilera, Director de l’ESDi, impartirà la conferència: ’Estratègies per a la creativitat en el disseny’.

12 Abril 2013
Cindy Bangs: "No deixeu que ningú us digui que no podeu"

El Positivisme, la proactivitat, l’esforç, la visió, la passió, la confiança i la creativitat són algunes de les claus per a emprendre. I totes elles estan més que presents a Cindy Bangs Pin up lifestyle, des de Barcelona amb amor, un projecte de les dissenyadores i graduades de l’ESDi Clàudia Blasco i Maria Anglès.

11 Abril 2013
’Hologramáticos’ de l’estudiant d’ESDi Imanol Buisán vestirà les escales de l’estació de Passeig de Gràcia

La proposta ’Hologramáticos’ de l’alumne de l’ESDi Imanol Buisán Martín vestirà les escales de l’estació de metro de Passeig de Gràcia L2 (davant del cinema Comèdia) del 9 al 19 de maig dins el marc del concurs Swab Stairs.

10 Abril 2013
La professora d’ESDi Marina Castán farà una conferència sobre el projecte d’experimentació i ús de la llana Xisqueta

La professora de l’Escola Superior de Disseny ESDi, Marina Castán impartirà una conferència el proper dijous 18 d’abril sobre el projecte de col·laboració realitzat entre l’Associació Obrador Xisqueta i l’ESDi.

10 Abril 2013
El professor de l’ESDi Joan Sànchez presenta la seva app "Kubo"

El passat divendres dia 12 el professor de l’ESDi i dissenyador digital i gràfic Joan Sànchez juntament amb l’enginyer de sistemes Enric Marco van presentar a ZZZINC la seva aplicació Kubo, un simulador de daus per a jocs de taula amb física realista.

08 Abril 2013
Cindy Bangs: "El següent pas és seguir creixent i convertir-nos en un referent a nivell nacional"

El proper dijous, 11 d’abril, a les 16.00 de la tarda l’auditori de l’ESDi acull una conferència amb les dissenyadores Clàudia Blasco i Maria Anglès, Cindy Bangs. L’activitat s’emmarca dins el cicle "D’emprenedor a emprenedor: reflexions des de l’experiència".

03 Abril 2013
Xavier Verdaguer: "Emprendre és un bon motiu per ser més feliç"

Emprendre et permet viure noves experiències contínuament, et fa apreciar allò que tens, camines per canviar el món, comparteixes amb els teus i, sobretot, et diverteixes. Els experts diuen que aquests són precisament els ingredients exactes de la fórmula de la felicitat. L’Emprenedor Xavier Verdaguer n’està convençut i ho ha explicat a l’ESDi.