Notícies
23 Desembre 2011
Llistat de tutors per al projecte final de grau del 1r Curs pont

Al llistat que us proposem descarregar trobareu la relació de professors disponibles per tutoritzar els Projectes Finals de Grau (PFG) dels estudiants del Curs pont.

21 Desembre 2011
A Couple i Cati Serrà participen al nou Changing Room

Les dissenyadores de moda i ex-alumnes de l’ESDi, Laia Garcés i Núria Martí (A Couple), i Catalina Serrà (Cati Serrà) han exposat les seves col·leccions a la nova edició de la fira de joves dissenyadors Changing Room Barcelona, que ha tingut lloc a l’hotel Chic and Basic del barri del Born de Barcelona al llarg del dissabte 17 de desembre de 2011.

19 Desembre 2011
Bon nadal i bon any nou, dissenyadors!

En nom de la Comissió permanent de la FUNDIT, de l’equip de direcció de l’ESDi i de tots els integrants de la nostra organització, bon Nadal i bon Any Nou.

17 Desembre 2011
Decés de la Jèssica López

Una trista notícia: la recent graduada Jèssica López ens ha deixat sobtadament per malaltia.

13 Desembre 2011
L’ESDi estrena Postgrau al Campus Barcelona

ESDi (campus Barcelona) presenta el seu Postgrau en Cultura i disseny espanyol i europeu dirigit a totes aquelles persones que desitgin aprofundir en el context de la investigació en nous mitjans, la innovació en nous formats i en l’aplicació d’avenços científics i tecnològics

12 Desembre 2011
L’ESDi visita la Cooperativa d’Inserció Social de Sabadell CIPO

Un equip de 25 persones de l’ESDi, professors de les Unitats Departamental de Producte i Interior, i de Moda, i estudiants de l’escola, han visitat a principis de desembre la Cooperativa d’Inserció Social de Sabadell CIPO amb l’objectiu de desenvolupar projectes d’ecodisseny i desenvolupament local sostenible.

07 Desembre 2011
Llista d’admesos al Curs pont

En data de 7 de desembre de 2011 donem a conèixer la relació de persones admeses al Curs pont per obtenir el títol oficial de Grau en Disseny. Trobareu la llista en el document Pdf, al marge dret de la pàgina.

01 Desembre 2011
Zero Gravity Shower, una dutxa ecològica plena de sensacions

Un nou concepte de dutxa ha estat desenvolupat; és ecològic, modern i adaptat al món en què vivim. S’anomena "Zero Gravity Shower" i l’autor n’és un ex-alumne de l’escola, l’Oriol Millà Sardà, graduat en disseny industrial de la promoció de 1999. El projecte es va presentar al concurs internacional Jump the Gap de l’empresa Roca i va ser un dels 30 pre-seleccionats entre més de 3.000 candidatures de més de 90 països.

01 Desembre 2011
Ampliació del nombre de places per al Curs pont

El Vicerector Acadèmic, d’Innovació Docent i Qualitat de la Universitat Ramon Llull, Jordi Riera, ha comunicat a l’ESDi l’autorització per ampliar en 120 el nombre de places del Curs pont per obtenir el títol oficial de Grau en Disseny.

Relació de sol·licituds rebudes per al Curs pont
30 Novembre 2011
Relació de sol·licituds rebudes per al Curs pont

Segons el calendari previst es publica la relació de sol·licituds rebudes per al curs d’adaptació per al Curs pont.

28 Novembre 2011
L’ESDi impartirà un curs de social media i màrqueting 2.0

Del 12 de març al 4 de maig l’ESDi oferirà a les aules de Barcelona el curs "Social Media i Marketing 2.0" adreçat a estudiants i professionals interessats a incrementar les seves capacitats en l’ús i gestió de xarxes socials. Inscripció oberta

28 Novembre 2011
Nou servei per a l’alumnat: l’Internet working area

L’ESDi ha habilitat una àrea de treball amb connexió a Internet sense fils. Paral·lelament, ofereix un servei de préstec d’ordinadors portàtils.

L’ESDi estableix un projecte de col·laboració amb el Liceu
25 Novembre 2011
L’ESDi estableix un projecte de col·laboració amb el Liceu

L’ESDi ha signat un acord de col·laboració amb el Liceu. El teatre té la intenció d’apropar-se a nous públics i associar la seva marca amb els futurs professionals del disseny i les arts visuals.

Vídeo del nou acord de col·laboració entre l’ESDi Mola TV
25 Novembre 2011
Vídeo del nou acord de col·laboració entre l’ESDi Mola TV

L’ESDi ha signat un nou conveni de col·laboració amb la televisió líder del Vallès Occidental Mola TV. L’acord permetrà experimentar nous formats televisius i l’aprenantatge de noves tècniques.

25 Novembre 2011
L’ESDi aporta la seva visió per al desenvolupament econòmic

Membres de la Unitat Departamental de Producte i Interiors de l’ESDi han participat els dies 22 i 23 de novembre en un seminari internacional a Sabadell en el marc d’un projecte per al desenvolupament econòmic de ciutats mitjanes d’Europa.

17 Novembre 2011
La Claudia Casas i la Laia Cerdà ho guanyen tot als Premis REC.0

Ahir va tenir lloc a Igualada l’acte d’entrega dels II Premis Rec.0 de moda. La Claudia Casas alumna de 3r curs del Grau en Disseny de Moda va rebre el Premi Oficial, mentre que la Laia Cerdà -també alumne de 3r- va obtenir el Premi Popular del Facebook.

17 Novembre 2011
Nanos, una exposició a l’ESDi que reinterpreta l’entorn dels infants

Aneu a veure a la 1a planta de l’escola l’exposició "Nanos", una mostra de productes relacionats amb l’entorn dels infants. Objectes clàssics com un bressol, una catifa, un cubell, una joguina, un armariet o una taula han estat vistos d’una nova manera, des del punt de vista dels nens i nenes, per atendre millor les seves necessitats.

17 Novembre 2011
L’ESDi oferirà recerca aplicada per al Parc fluvial del Riu Ripoll

Dilluns 21 de novembre a les 15 h va tenir lloc a l’aula 203 de l’ESDi una reunió entre l’Ajuntament de Sabadell i professors i alumnes de l’escola per parlar de la millora del Parc Fluvial del Riu Ripoll.

15 Novembre 2011
S’amplia el termini per inscriure’s al Curs d’adaptació fins al 29 de novembre

L’ESDi ha ampliat el període perquè els graduats sol·licitin plaça de cara a inscriure’s al curs d’adaptació al Grau en Disseny. Ho poden fer fins al proper 29 de novembre. També es perllonga el termini per sol·licitar el canvi al nou pla d’estudis fins al proper 21 de novembre.

10 Novembre 2011
Quina setmana a l’ESDi... jornades, premis i nous projectes

Dilluns, signatura de conveni amb Mola TV per al desenvolupament de nous projectes televisius. Dimarts, 150 persones a la jornada de teixits tècnics de l’escola i signatura amb l’ajuntament de Sabadell per posar el disseny en la millora i el creixement sostenible de la ciutat. I dijous, el BDN Moda premia els graduats de l’ESDi en disseny de moda. Però hi ha més...

10 Novembre 2011
L’Aina Amigó i la Marina Pujades, premiades al BDN Moda

Les dues graduades de l’ESDi han estat premiades al certamen BDN Moda. L’Aina, premi a viabilitat comercial amb el PFC "Heroïnes Atrapades" del darrer Degree Show. I la Marina, premi a la millor jove dissenyadora del certamen.

09 Novembre 2011
La Jornada d’innovació tèxtil esdevé un èxit

150 persones van assistir dimarts 8 de novembre a la jornada de l’ESDi per posar en comú casos d’èxit en la innovació en teixits per empreses i centres tecnològics catalans.

09 Novembre 2011
L’ESDi posa el disseny al servei de l’Ajuntament

L’ESDi i l’ajuntament de Sabadell han signat un conveni pel qual l’escola emprendrà actuacions de disseny, recerca aplicada i innovació per a la millora de la sostenibilitat a la ciutat, i ho farà amb la col·laboració del consistori.

09 Novembre 2011
El vídeo d’ESDi TV de la campanya solidària

La televisió dels estudiants de l’ESDi, ESDi TV, ha produit un vídeo sobre la campanya solidària amb les escoles d’Haití. L’ESDi hi col·labora. Per participar-hi has d’anar a la biblioteca a estudiar com a mínim una hora. Com més estudiis més diners hi haurà per a l’escolarització dels nens i nenes d’Haití.

08 Novembre 2011
S’inaugura Touchville a l’atri de l’ESDi

L’exploració de les possibilitats tàctils i no visuals en l’art i el disseny, en això ha consistit el Touchproject i si en voleu veure els resultats visiteu-ne l’exposició "Touchville" que s’inaugura dilluns 14 a l’ESDi.

L’ESDi estableix noves col·laboracions amb Mola TV
08 Novembre 2011
L’ESDi estableix noves col·laboracions amb Mola TV

L’ESDi ha signat un nou conveni marc de col·laboració amb la televisió local del Vallès "Mola TV". S’emprendran nous projectes televisius amb l’experimentació del disseny a la televisió i amb l’aprenentatge de noves tècniques i formats televisius.

03 Novembre 2011
El professor Eduard Puertas, convidat al proper Broad.cat 2011

El professor de l’ESDi Eduard Puertas participarà en un dels actes principals de les Jornades internacionals de disseny audiovisual, el tête a tête dedicat a cinc empreses rellevants del país.

La tesina de la professora  Elisabeth Ferrándiz és un excel·lent
03 Novembre 2011
La tesina de la professora Elisabeth Ferrándiz és un excel·lent

El professora i investigadora de la Unitat Departamental de Audiovisuals i Gràfic de l’ESDi ha superat, amb un excel·lent, la tesina lliurada pel programa de doctorat Percepció, Comunicació i Temps de la Facultat de Psicologia de la UAB.

01 Novembre 2011
El professor Jon Marín imparteix una conferència i un taller a Reims

Del 24 al 28 d’octubre de 2011 ha tingut lloc a Reims (França) la Semaine Folle organitzada per l’École Supérieure d’Art et de Design, en què han participat un conjunt de professors internacionals, entre els quals hi havia el professor de l’ESDi Jon Marín, membre del departament de Producte i Interiorisme, amb el taller "Emulating Crusoe: Re-Discovering local Nature and taking it es a local Resource".

28 Octubre 2011
Presentació de Bestuari de l’Estruch

Dimecres 2 de novembre vindrà a l’ESDi l’artista Òscar Abril i ens explicarà què és Bestuari, un taller on es poden inscriure tots els alumnes i que prové del centre de creació artística l’Estruch.

La URL ja és Campus d’excel·lència internacional
24 Octubre 2011
La URL ja és Campus d’excel·lència internacional

El projecte Aristos Campus Mundus 2015 promogut per la Universitat Ramon Llull, la Universitat de Deusto, i la Universitat Pontifícia Comillas ha obtingut la menció Campus d’Excel·lència Internacional.

21 Octubre 2011
La Unitat de Producte, menció especial als Premis de disseny per al reciclatge de la Generalitat

El carro de neteja viària dissenyat pel Departament de Producte i Interiors de l’ESDi ha rebut una de les tres mencions especials a la categoria de Productes dels "Premis de disseny per al reciclatge 2011" de la Generalitat de Catalunya.

Vine a la biblioteca de l’ESDi i col·labora amb els nens i nenes d’Haití
19 Octubre 2011
Vine a la biblioteca de l’ESDi i col·labora amb els nens i nenes d’Haití

L’ESDi s’ha adherit a la campanya de cooperació "VIII Olimpíada Solidària d’Estudi 2011: si estudies, cooperes", una iniciativa de la ONG Mains Ouvertes per a la cooperació amb quatre escoles haitianes que necessiten fons per a l’escolarització dels nens i nenes.

19 Octubre 2011
Finalistes de l’ESDi en un concurs de disseny per a centres comercials

Albert Cano, Noelia Cabanillas, Marc Boada i Anna Daunis han presentat una proposta de senyalització que ha estat seleccionada finalista. L’acte d’entrega de premis és dijous 20 d’octubre.

11 Octubre 2011
L’ESDi prepara una jornada de teixits tecnològics

Empreses, centres tecnològics i universitats es trobaran properament a l’ESDi en una jornada per parlar d’innovació i recerca en teixits tecnològics. Leitat, Cetemmsa, Up-Tex, Sensing Tex són algunes de les empreses i centres tecnològics que han confirmat l’assistència.

10 Octubre 2011
Vèlia Bach, una artista de Cadaqués i de l’ESDi, al Canal 33

Pintant a Cadaqués a la sèrie documental GR. Camí de Sant Jaume, del Canal 33. La Vèlia es va graduar a l’ESDi l’any 2005. Ara és dissenyadora gràfica i il·lustradora. Fa poc l’hem vist a la tele...

09 Octubre 2011
Les Pimes a debat al Gremi de Fabricants de Sabadell

"La innovació i la capacitat de gestionar amb eficàcia els recursos i les possibilitats són clau perquè les petites i mitjanes empreses puguin competir en un entorn globalitzat". Va ser una valoracions que va transmetre el catedràtic d’Economia Aplicada, Agustí Segarra, durant la ponència que oferir dimecres 5 d’octubre al Gremi de Fabricants de Sabadell.

07 Octubre 2011
Steve Jobs, fundador d’Apple, ha mort

Cofundador i president d’Apple Computer, fou un dels grans innovadors en la indústria informàtica, transformant els hàbits de consum de diverses generacions amb productes com l’iPod, l’iPhone o l’iPad.

Mercè Bonet, premi popular de la Passarel·la  de les Illes Balears
05 Octubre 2011
Mercè Bonet, premi popular de la Passarel·la de les Illes Balears

La graduada en disseny de moda a l’ESDi la promoció 2009-2010 ha obtingut un dels premis de la Pasarela Ars Nova Illes Balears 2011, el premi popular, el jurat del qual és el públic que vota enviant un SMS.

29 Setembre 2011
El Manifest dels alumnes de l’ESDi rep el suport del CODIC, l’ADG-FAD i Catalunya Ràdio

El programa Solidaris de Catalunya Ràdio ha qualificat la iniciativa de "lloable i necessària". Ha rebut el suport del president del CODIC i s’ha publicat al blog de l’ADG-FAD, on es considera que el que el fa diferent és que l’hagin elaborat els "futurs professionals del disseny".

28 Setembre 2011
El professor de l’ESDi Jon Marín avança cap al Doctorat de Recerca en Disseny

El professor i investigador de la Unitat Departamental de Producte i Interiors de l’ESDi ha superat, amb un excel·lent, el Màster d’Ecologia Industrial a la UAB.

27 Setembre 2011
Arrenca la XX edició de l’STIB amb presència de l’ESDi

Del 28 al 30 de setembre té lloc al Palau de Congressos de Barcelona el XIX Saló Tèxtil Internacional de Barcelona. L’ESDi, un any més, hi té un lloc com a escola de moda. S’hi exposen enguany 3 projectes de fi de carrera de les alumnes del Grau en Disseny de Moda.

27 Setembre 2011
Felipe de Leonardo exposa al CCCB i a l’Espai Von Balthasar

Felipe de Leonardo Fígols és un alumne brasiler de l’ESDi de 4t curs del Grau en Disseny Gràfic. Ha elaborat una col·lecció de fotografies que ha tingut èxit. Componen un llibre de narrativa fotogràfica anomenat "Caminos".

20 Setembre 2011
Graduats de moda l’ESDi participen al showroom del EGO

Laia Garcés i Nuria Martí (amb la marca A-Couple), Jordi Espino i Elisabeth Vallecillo (El Colmillo de Morsa), Catalina Serrà (Cati Serrà) i Núria Gil (El Suso), tots ells graduats en disseny de moda a l’ESDi la promoció 2008-2009, han mostrat les seves col·leccions a la setmana de la moda de Madrid, la Passarel·la Cibeles.

18 Setembre 2011
Primer dia de curs, jornada de presentacions

El primer dia de classe s’ha iniciat amb una presentació a l’Auditori en què representants de diverses àrees de l’escola han donat les indicacions i l’orientació necessària als alumnes perquè sàpiguen el més important de l’any acadèmic que avui ha començat.

13 Setembre 2011
15 d’octubre: l’ESDi amplia el termini de lliurament d’abstracts del 2n CIDIC

El Comitè del 2n Congrés Internacional de Disseny i Innovació ha decidit prorrogar el termini de lliurament d’abstracts fins al 15 d’octubre de 2011. Així ja no és l’1 d’octubre la data límit d’entrega de resums. Això fa variar la data en què es comunicarà l’acceptació de ponències, que ja no serà el 17 d’octubre sinó el 31 d’octubre.

09 Setembre 2011
Marina Pujadas, Aina Amigó i Ferran Valenzuela, finalistes de la 3a edició de BDN Moda

Els ex-alumnes de L’ESDi Marina Pujadas Farré i Ferran Valenzuela Martínez, juntament amb Aina Amigó Pons que s’ha graduat enguany amb el PFC Heroïnes atrapades participaran a la 3a edició dels Premis Joaquim Mercader del projecte BDN Moda de l’ajuntament de Badalona.

09 Setembre 2011
L’ESDi atorgarà 18 beques el curs 2011-2012

L’ESDi premia la cultura de l’esforç, reconeix la constància i dedicació dels seus alumnes i dels estudiants de nou ingrés. Ho fa amb una política de beques, algunes de les quals, com és en aquest cas, es destinen a incentivar l’excel·lència acadèmica dels seus estudiants.

07 Setembre 2011
La professora Marina Castán debat en una taula rodona a la 080

A l’edició primavera/estiu de la passarel·la 080 la professora de l’ESDi Marina Castán va participar en una taula rodona relacionada amb la moda tecnològica i funcional. Ho va fer com a ponent. L’acte va tenir lloc el dia 15 de juliol a les 12.30 h a l’espai multidisciplinari de la fira. La 8a edició de la 080 es va dur a terme a la Universitat de Barcelona.

02 Setembre 2011
L’alumne Jordi Guim presentarà el seu PFC a la Fira de Teatre de Tàrrega

Ho farà gràcies a una beca del programa de suport a la creació de la Fira de Teatre de Tàrrega. L’espectacle s’anomena Day Dream i consisteix en una realització a escala real del seu projecte de fi de carrera que ha presentat aquest mes de juny a l’ESDi. Es podrà veure a la Plaça major, diversos dies i serà gratuït.

31 Agost 2011
S’inicia l’any de la 1a promoció del estudis de Grau en Disseny

Amb l’escola oberta des del 17 d’agost i a ple rendiment s’inicia el proper dilluns 19 de setembre el nou curs acadèmic 2011-212. Un any especial en termes acadèmics perquè a l’escola es graduarà la 1a promoció de dissenyadors amb titulació oficial universitària, i s’iniciarà la primera edició del curs pont per obtenir el títol oficial de Grau en Disseny, d’acord a la resolució del Consell d’Universitats i per l’AQU Aquest serà el 23è curs a l’ESDi.

25 Agost 2011
Dues noies de la universitat de Xile guanyen un premi amb un video de la seva experiència a l’ESDi

Dues noies de la Universidad del Desarrollo de Xile (UDD) que han vingut a estudiar a l’ESDi durant el 2n quadrimestre del curs 2010-2011 han elaborat un video que representa la seva experiència d’intercanvi amb el qual han guanyat un concurs de la seva escola.

17 Agost 2011
Alumnes de l’ESDi realitzen el disseny d’un interior de tren

El projecte s’ha dut a terme per mitjà d’un conveni amb la consultora Ingennium i l’empresa ferroviària líder Alstom. L’ESDi va organitzar un equip d’alumnes multidisciplinari en disseny. Ha estat un projecte d’investigació per desenvolupar l’interior d’un tren de rodalies. Ha durat un any. S’han aplicat criteris ergonòmics, materials relacionats amb la usabilitat i proxèmica i mètodes de personal driven innovation.

17 Agost 2011
Alumnes de l’ESDi desenvolupen un joc educatiu per a Educa Borràs

Hi han treballat els alumnes de 4t curs del Grau superior en diseny d’Integració multidisciplinària. A banda, l’ESDi ha atorgat tres beques d’investigació a alumnes que han continuat amb el disseny i desenvolupament de la innovadora joguina educativa, coordinats amb el professorat.

17 Agost 2011
L’ESDi torna a estar oberta a tothom, finalitzades les vacances

Després d’una quinzena de dies en què ha estat tancada per vacances, l’ESDi torna a obrir les portes i part del personal acadèmic i d’administració ja treballa amb la mirada posada al proper 19 de setembre, que és l’inici del proper any acadèmic (2011-2012). La totalitat dels serveis és en funcionament de 9 h del matí a 17 h de la tarda, que és l’horari d’estiu.

16 Agost 2011
Novetats en la recerca del Departament de Producte de l’ESDi

El Departament de Producte de l’ESDi ha presentat al Congrés Sustainable Intelligent Manufacturing (Portugal) el procés d’investigació en ecodisseny que va dur a terme per produir un producte que reuneix disseny i sostenibilitat i que és un carro de neteja viària que actualment es fa servir a diversos districtes de Barcelona. Per una altra part, aquest mateix article és admès pel Centre Català del Reciclatge de l’Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya que el selecciona i l’inclou en el Premi de Disseny per al Reciclatge 2011. Els premis s’atorgaran el 20 d’octubre.

16 Agost 2011
El Departament de Producte i Interiors presenta la seva recerca del Touch Project a Bulgària

El professorat del Departament de Producte i Interiors de l’ESDi ha presentat en diverses ponències les línies de treball del projecte de recerca Touch Project, que es troba en fase de desenvolupament. Ha estat en un symposium a Byala (Bulgaria). El treball s’està duent a terme en col·laboració amb institucions de Bulgària i Dinamarca. El resultats es faran públics el mes de novembre i posteriorment s’il·lustraran en una exposició itinerant.

16 Agost 2011
L’exposició a Israel sobre nomadismes contemporanis de Mireia Feliu rep el suport econòmic de l’Institut Ramon Llull

L’Institut Ramon Llull ha subvencionat part del projecte expositiu IN-QUIETUDS. NOMADISMES CONTEMPORANIS de la professora de l’ESDi Mireia Feliu que es va mostrar a la New Media Gallery (Tivon, Israel) del 20 de gener al 20 de març de 2011.

16 Agost 2011
VACANCES D’estiu 2011

VACANCES D’estiu: del 30 de juliol al 17 d’agost El servei d’admissions, aceptarà sol-licituds de plaça per la convocatòria de setembre a partir del dia 19 d’agost. Les places d’ESDInocturn, s’assignaran del 1 al 24 de setembre.

20 Juliol 2011
Adheriu-vos al manifest per un disseny regit pels valors ètics

A l’assignatura de 2n curs "Ètica de la professió" s’ha elaborat un manifest que ha nascut primer d’un aprofundiment teòric i després d’un procés de reflexió entre tots els alumnes. La iniciativa ha estat coordinada pel professor d’aquesta matèria, Toni Mañach.

19 Juliol 2011
Ona Carbonell i Paula Klamburg

Ona Carbonell i Paula Klamburg alumnes de l’ESDi de 1er curs dels estudis oficial universitaris de grau, membres del equip espanyol de natació sincronitzada, assoleixen medalles en els mundial de Shanghai

Finalitza la col·laboració amb el Tinter, capdavanters en disseny sostenible, amb un balanç molt positiu
13 Juliol 2011
Finalitza la col·laboració amb el Tinter, capdavanters en disseny sostenible, amb un balanç molt positiu

Després de dos anys de col·laboració acaba el projecte d’innovació en la sostenibilitat entre la Unitat Departamental de Producte i Interiors de l’ESDi i el Tinter, empresa capdavantera en disseny sostenible a Catalunya. Ho fa amb un balanç molt positiu. Els alumnes han participat en una primera fase teòrica de revalorització de residus i, posteriorment, han desenvolupat diversos projectes. S’han dissenyat estands promocionals i elements de papereria, un impuls en l’ecodisseny.

13 Juliol 2011
L’ESDi ben posicionada al The Brandery, la 080 i el ModaFAD on wheels

Aquesta setmana s’està celebrant la fira de moda urbana, The Brandery, la pasarel·la 080 Barcelona Fashion i el ModaFAD on wheels, que inclou diverses activitats, principalment el Projecte T. L’ESDi, com a escola en què s’estudia disseny de moda, hi té un paper destacat.

07 Juliol 2011
ESDi Degree Show, alt nivell en disseny davant d’un públic nombrós

Unes 700 persones van presenciar ahir al Teatre Victòria la desfilada del Degree Show, que enguany duia el nom de We Manifest. Els assistents van coincidir en destacar l’alt nivell de les creacions del 25 nous dissenyadors de l’ESDi.

01 Juliol 2011
L’històric edifici de l’ESDi fotografiat per Josep Brangulí

S’ha inaugurat al CCCB una mostra antològica d’un gran fotògraf català, de qui fins fa ben poc no se’n coneixia massa, Josep Brangulí, fotògraf i documentalista que va retratar l’evolució de Barcelona i Catalunya al llarg del XX. L’edifici de l’ESDi, seu dels antics Docks de Sabadell, es mostra a l’exposició.

30 Juny 2011
L’ESDi es connecta a les xarxes socials

L’ESDi ha iniciat els darrers mesos una estratègia de comunicació orientada a augmentar la presència a les xarxes socials. Amb tot, ja podem dir que tenim més de 400 followers al Twitter i uns 5.000 fans al Facebook. Tot és començar. Al You Tube el Lip Dup de l’ESDi ha estat vist 37.952 vegades.

27 Juny 2011
El Delgado Buil entrevistades per Bibiana Ballbè

L’edició de 23 de juny del diari Ara publica a la contraportada una entrevista en format d’article dedicat a les professores de l’ESDi del Grau en Disseny de Moda, Macarena Ramos i Anna Figuera, en tant que dissenyadores i responsables de la marca de roba El Delgado Buil. La peça la signa Bibiana Ballbè, coneguda per haver conduit el magazine de tendències Silenci del Canal 33.

22 Juny 2011
La Tibi i el Dabo s’exposen al Disseny Hub Barcelona

Els hem vist al DHUB donant la benvinguda als visitants de l’exposició Els sentits de les màquines, en l’acte de la seva inauguració. La Tibi i el Dabo són dos robots dissenyats per donar servei a la via pública, fruit d’un projecte col·laboració entre l’equip de l’IRI (Institut de Robòtica i Informàtica de la UPC) i el Departament de Disseny de Producte i d’Interiors de l’ESDi.

22 Juny 2011
L’esperit interdisciplinari i innovador dels alumnes de Projectes integrals

S’instal·la a l’ESDi una mostra que recull els millors treballs de l’assignatura Projectes integrals de 2n curs. S’hi presenten creacions relacionades amb el disseny de moda, gràfic, d’interiors i de producte.

14 Juny 2011
Exposició Facetes dels alumnes al lluernari de l’ESDi

Aquests dies es pot obervar a la planta baixa de l’ESDi una instal·lació mòbil, a diferents alçades, de cubs, que amb diverses imatges representen les diverses cares (facetes) dels alumnes de 1r curs.

03 Juny 2011
Guanyadors del concurs El disseny a la nostra vida

Ha estat la 14a edició. El concurs es dirigeix als alumnes de 2n curs de batxillerat i cicles formatius. Dels treballs entregats se’n van pre-seleccionar 6, que van passar a la fase final, que consistia en la votació en el Facebook. L’acte d’entrega de premis serà dilluns 20 de juny a les 18 h de la tarda a l’ESDi.

03 Juny 2011
L’ESDi s’incorpora a Intercolor, prescriptor internacional de les tendències de color

La candidatura de l’Escola Superior de Disseny (ESDi) i la seva fundació, la Fundació per al Disseny Tèxtil, de Sabadell, va ser aprovada el darrer 31 de maig en l’Assembla General d’Intercolor a Biela (Itàlia). L’ESDi constituirà un equip interdisciplinari de recerca i desenvolupament en la disciplina del color i s’unirà a Intercolor com el representant a Espanya d’aquesta institució. Entre les seves tasques hi ha la definició de les tendències del color de l’any següent, que es posen al servei de la indústria.

03 Juny 2011
Estudia disseny i combina-ho amb la teva feina

T’oferim la possibilitat d’estudiar el Grau Nocturn en Disseny (titulació oficial universitària) en sis itineraris curriculars: Gràfic, Moda, Interiors, Producte i Integració multidisciplinària. Període de matriculació obert. Informa-te’n.

31 Maig 2011
L’Ergonomia ambiental, de Juan Alberto Favaro, a les Jornades d’innovació docent de la URL

L’article "Ergonomia ambiental", de Juan Alberto Favaro, ha estat inclòs a la publicació de les Jornades d’innovació docent de la URL.

Neix la col·lecció editorial Design, Knowledge & Future
24 Maig 2011
Neix la col·lecció editorial Design, Knowledge & Future

Es publica el 1r número de la col·lecció Design, Knowledge & Future. Aquesta col·lecció, que editen l’ESDi i la FUNDIT, vol contribuir a difondre la recerca i la transferència de coneixement sobre el disseny.

23 Maig 2011
Felipe de Leonardo, guanyador d’un dels premis Art URL

L’estudiant de 3r curs del Grau en Disseny en l’itinerari Gràfic s’ha fet amb el 3r premi de la categoria de fotografia. Els Premis Art URL els organitza el consell d’estudiants de la Universitat Ramon Llull per a tota la comunitat educativa (professorat, alumnes). També hi poden participar els ex-alumnes.

23 Maig 2011
Felipe de Leonardo, guanyador d’un dels premis Art URL

19 Maig 2011
La URL estrena un lloc web dedicat al seu XX aniversari

Amb motiu del XX aniversari de la Universitat Ramon Llull es va celebrar un acte, central, el darrer dimarts 10 de maig, dia en què es complien els 20 anys. Aquell acte dóna inici a un cicle de celebracions per commemorar la fita. En aquestes celebracions s’incriu el nou lloc web que informarà i donarà cobertura a les celebracions del XX aniversari.

18 Maig 2011
L’ESDi facilita el contacte amb el món laboral als alumnes de batxillerat i cicles

L’Escola Superior de Disseny facilita el contacte amb el món professional a nois i noies de Batxillerat o Cicles formatius. Aquests alumnes vénen a treballar durant un temps a l’escola per mitjà de convenis de pràctiques que s’inscriuen en les titulacions que estudien.

12 Maig 2011
L’ex-alumna Elena Gallego, 2n premi del concurs Creamoda

L’ex-alumna de l’ESDi, Elena Gallego, graduada en disseny de moda la promoció 2007-2008 ha obtingut el segon premi del certamen de la Fira Creamoda de Bilbao, la qual s’ha celebrat recentment. Ho aconseguit amb l’elaboració d’una col·lecció masculina que s’anomena Into the wild.

10 Maig 2011
Acte de celebració del XX aniversari de la Universitat Ramon Llull

El dimarts 10 de maig de 2011 ha fet 20 anys que el Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat la creació de la Universitat Ramon Llull. Va ser l’any 1991. Per celebrar-ho s’ha organitzat acte amb nombroses personalitats en què se n’han recordat els orígens.

07 Maig 2011
Disseny per al desenvolupament social: la Red Espacio Guía visita l’ESDi

La Red Espacio Guía, de les Illes Canàries, i el Departament de Producte de l’ESDi han col·laborat en projectes per al desenvolupament de comunitats locals, a les Illes canàries, poc avançades o amb problemes. Ho han fet amb l’aprofitament del propi entorn, dels mateixos veïns de la comunitat i aplicant la creativitat i la disciplina del disseny, un disseny sempre sostenible.

07 Maig 2011
Ja podeu votar als finalistes del Concurs El disseny a la nostra vida a la nostra fanpage

Participa en l’elecció del guanyador del concurs "El Disseny a la Nostra Vida"

06 Maig 2011
Què és el Break and Creativity? Un video val més que mil paraules...

Definició del B & C: setmana que se celebra anualment en què s’aturen les classes per oferir als alumnes tallers on expressar la seva creativitat. Hi participen professors externs a l’escola i també empreses. Vegeu-ne un video que resumeix la darrera edició.

04 Maig 2011
El Màster de Comissariat (ESDi) cooprodueix dos seminaris del Festival Loops de Barcelona

El Màster Oficial de Comissariat d’Art en Nous Mitjans de l’ESDi ha signat un conveni amb el Festival de Videoart de Barcelona "Loops. Screen from Barcelona" que preveu per la present edició (comença l’11 de maig) la cooproducció de dos seminaris de debat sobre les pràctiques del videoart.

04 Maig 2011
Air Roots i Identity, de Mireia Feliu, es presenten a festivals

Air Roots i Identity són dues produccions audiovisuals que s’inscriuen en la recerca doctoral de la professora de l’ESDi, Mireia Feliu. "Air Roots" es projectarà a la setmana de videoart de Tetuan, al Marroc, i "Identity" a Nova York, al the Big Screen Project. La tesi doctoral de Mireia Feliu s’anomena "In-Quietuds Nomadismes Contemporanis" i reflexiona sobre les identitats humanes al món.

03 Maig 2011
Àlex Miravallès participa al programa Valor Afegit del Canal 33

El programa d’economia "Valor afegit" del Canal 33 ha emès un reportatge anomenat "Produir en 3D, la gran revolució?" en el qual s’entrevista el professor col·laborador de l’ESDi Àlex Miravallès, en tant que director de disseny de la multinacional catalana Ta-Tay, la qual incorpora en el procés productiu la fabricació en tres dimensions. Ha estat dimarts 3 de maig a les 22.25 h.

02 Maig 2011
Albert Grèbol, de l’ESDi, guanyador de la carpeta de la Ramon Lull

Novament un estudiant de la "factoria" ESDi obté el premi i el reconeixement tot guanyant el concurs anual per al disseny de la carpeta de la Universitat Ramon Llull del proper curs acadèmic. L’Albert és estudiant de disseny gràfic de 4t any.

28 Abril 2011
Ja es poden veure els vídeos de Dase i Zenta a Burn your mind: the Movie

L’estudiant de l’ESDi de l’itinerari de Gràfic, Marc Àlvarez (Dase) forma un tandem amb un amic seu, Adrià Batet (Zenta). Junts lideren el projecte professional i artístic Next2project. Pel seu talent van ser els primers candidats seleccionats a participar en una pel·lícula de la beguda energètica "Burn" que pertany a l’empresa Coca-Cola. Ara, s’han fet públics els vídeos que mostren el seu paper en el film: una intervenció artística on demostren la seva constant innovació en les arts plàstiques.

26 Abril 2011
Antoni Mañach parla de la relació entre filosofia i disseny

El professor de l’ESDi Antoni Mañach ha presentat una ponència al 1r Congrés nacional de filosofia pràctica o aplicada. Ha estat organitzat per l’Associació de Filosofia Pràctica de Catalunya (AFPC), i ha tingut lloc al Col·legi Sant Joan Bosco de Barcelona l’inici de la Setmana Santa, del 18 al 20 d’abril.

14 Abril 2011
L’ESDi participa a la Fira Internacional QS World Grad School Tour

A principis d’abril l’Escola Superior de Disseny ESDi s’ha desplaçat a Colòmbia (centreamèrica) per establir acords amb noves universitats i promocionar la seva oferta formativa en una de les millors fires al món en estudis post-grau i de doctorat.

14 Abril 2011
L’activitat investigadora del Departament de Producte present en diversos actes

La recerca de l’equip docent del Departament de Disseny de Producte i Interiors de l’ESDi prossegueix. La seva tasca és reconeguda habitualment amb aportacions a congressos i en actes relacionats amb el disseny i la sostenibilitat.

11 Abril 2011
Ex-alumnes de l’ESDi mostren els seus projectes a la Fira Arts Libris

Arts Libris, la Fira del llibre d’art i disseny a Barcelona, és l’única fira a Espanya dedicada a un art minoritari anomenat el llibre d’autor o d’artista, és a dir, el llibre entès com a peça d’experimentació gràfica. Al món, d’aquest estil, només se’n fa una a París i una altra a Nova York. Arts Libris coincideix aproximadament enguany amb Sant Jordi. La mostra se celebrarà al Centre d’Art Santa Mònica del 14 al 17 d’abril. La inauguració, dijous 14 d’abril a les 17 h. de la tarda.

08 Abril 2011
Inauguració de l’exposició Beca Carnet Jove-Connectat al Disseny

Dimarts 12 d’abril a les 14.30 h s’ha inaugurart al vestíbul de l’ESDi l’exposició dels cartells guanyadors i finalistes de la convocatòria Beca Carnet Jove-Connectat al Disseny de les edicions 2009 i 2010. Han assistit representants de la direcció de l’ESDi i del Carnet Jove.

Marc Àlvarez seleccionat per a la pel·lícula Burn Your Mind: The Movie
08 Abril 2011
Marc Àlvarez seleccionat per a la pel·lícula Burn Your Mind: The Movie

L’estudiant Marc Alvarez (nom artístic, Dase), amb la intervenció artística, Firing Ideas, ha estat seleccionat per actuar com un dels protagonistes a la pel·lícula Burn Your Mind: The Movie. Burn és una beguda energètica de l’empresa Coca-Cola. Per promocionar la beguda entre un públic determinat s’ha organitzat una campanya de sel·lecció de joves talents de les arts de carrer: el graffiti, l’skate, etc.

06 Abril 2011
Espot 2011 de promoció de l’Escola Superior de Disseny

Ja es pot visionar el vídeo ESDi 2011 als webs de YouTube i Vimeo. L’audiovisual ha estat produit per la professora Mireia Feliu, té una durada aproximada de 8 minuts i es va poder veure ja a la recent edició del Saló de l’Ensenyament. S’hi promociona l’ESDi per al proper curs acadèmic.

05 Abril 2011
Èxit d’assistència a la Jornada de portes obertes a l’ESDi

Dissabte 2 d’abril va tenir lloc a l’ESDi la Jornada de portes obertes per al proper curs acadèmic. Els representants de l’escola va presentar als alumnes i pares i mares l’oferta formativa i els itineraris curriculars de disseny. També es va parlar del professorat, de les les característiques del projecte formatiu, les instal·lacions i equipaments i, el més important, es va donar resposta a les preguntes i dubtes dels assistents.

25 Març 2011
ESDi TV entrevista la consellera d’Ensenyament Irene Rigau

En el marc del Saló de l’Ensenyament l’Equip d’ESDi Televisió ha pogut parlat amb la consellera d’Ensenyament. Ha estat el dia en què les autoritats han inaugurat la Fira, dijous 24 de març. També s’ha conversat amb el conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas Colell, i la rectora de la Universitat Ramon Llull (URL), Esther Giménez.

25 Març 2011
Conferència i taller de Jon Marín a la Universitat de Saragossa

El professor de l’ESDi, Jon Marín, ha estat convidat a la 3a Semana Diseño y naturaleza, que organitza l’Escola Universitària d’Enginyeria Tècnica Industrial de la Universitat de Saragossa. S’ha celebrat els dies 15, 16 i 17 de març.

Antoni Garrell signa el llibre d’honor del Col·legi d’Agents Comercials de Sabadell
21 Març 2011
Antoni Garrell signa el llibre d’honor del Col·legi d’Agents Comercials de Sabadell

L’acte va tenir lloc dilluns 21 de març a la nova seu del Col·legi. El director de la Fundació per l’ESDi, Antoni Garrell, va ser convidat a signar el llibre d’honor del Col·legi que inicia una nova etapa renovadora.

11 Març 2011
Mireia Feliu, convidada al programa Tot un món de TV3

La professora de l’ESDi i artista multimèdia, Mireia Feliu, ha estat convidada a participar al programa Tot un món de TV3 en les edicions del proper dissabte i diumenge, 12 i 13 de març. És un programa de format breu que s’inicia a les 14.20 h del migdia.

10 Març 2011
Daniel Yacubovich exposa a l’Estruch de Sabadell

El professor de l’ESDi del Grau en Disseny Audiovisual, Daniel Yacubovich, va exposar al Centre artístic l’Estruch de Sabadell l’obra "Mantells a l’oli", que va ser el resultat d’una beca obtinguda per aquesta entitat. Hi va col·laborar també l’alumne Pau Puig-Pey.

07 Març 2011
Gabriel Podesta obre un blog de publicitat i marketing

El professor del Seminari de Publicitat de 3r curs del Grau en Disseny Gràfic, Gabriel Podesta, ha obert un blog per proporcionar informació i generar debat entre seus alumnes i la resta de companys de l’escola.

03 Març 2011
El vídeo Identity de Mireia Feliu, en un Festival de Videoart a Nova York

No és el primer cop que és reconegut el valor d’aquest audiovisual; l’any 2005 va ser adquirit expressament pel Govern de Cantàbria.

02 Març 2011
Gemma Bermudo, 1r premi del concurs de la Fundació Clínic

També han estat reconeguts els treballs d’Anna Vila i Anna Bohigas, que han obtingut el 2n i 3r premi respectivament.

25 Febrer 2011
Comencen les inscripcions per als Mango Fashion Awards

Un any més l’ESDi és membre del jurat, que l’integren representants de la multinacional tèxtil catalana i de cinc de les més importants escoles de disseny a Europa.

25 Febrer 2011
Exposició de cadires al hall de l’escola

Aquests dies té lloc al vestíbul de l’ESDi una exposició de cadires de fusta que és fruit dels treballs dels alumnes de l’assignatura de projectes del 2n curs del Grau en Disseny de Producte, el professor del qual és Oriol Blanch.

24 Febrer 2011
Adrià Navarro, alumne de disseny d’audiovisuals, ha guanyat un concurs al programa Temps de Neu de TV3

L’alumne de 4t curs del Grau en Disseny Audiovisual, Adrià Navarro, i els seus amics han guanyat un concurs audiovisual al programa Temps de Neu de TV3. Ho ha fet amb un vídeo que té lloc a Queixans, La Cerdanya, i és enregistrat amb el sistema Slowmotion (a càmera lenta).

16 Febrer 2011
Tres noies del Grau en Moda aspiren a accedir a la final del Triumph Inspiration Award.

Són Irune Arbiol, Maria Anglès i Mari Carmen Garcia. Els seus dissenys ja estan al Facebook i es poden votar. Qui obtingui més vots representarà Espanya a la final de Berlín el proper mes de juliol.

14 Febrer 2011
L’ESDi participa en l’organització del primer cicle Chill Laus de Sabadell

El professor d’història i teoria del disseny Toni Mañach va participar a la taula rodona. L’acte va tenir lloc a la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell, la tarda del dimarts 8 de febrer. Hi va haver una gran assistència de públic. L’acte va ser tot un èxit.

14 Febrer 2011
Ex-alumnes de l’ESDi, presents a la Cibeles Madrid Fashion Week

Catalina Serra Coll (Cati Serrá) i Jordi Espino i Elisabeth Vallecillo (Colmillo de Morsa) presentaran les seves col-leccions a la passarel-la Lancia el proper 23 de febrer, en el marc de la plataforma EGO. Els dissenys de Colmillo de Morsa també es podran visitar al Showroom de l’EGO els 6 dies que durarà la Fira.

04 Febrer 2011
La professora Mireia Feliu presenta a Israel les obres del seu projecte doctoral

La professora i responsable de l’Àrea de Vídeo al Departament d’Audiovisuals de l’escola, Mireia Feliu, ha estat a finals de gener a Israel on ha presentat una exposició que forma part del seu projecte doctoral.

03 Febrer 2011
El professor extern de l’ESDi Àlex Miravalles, en un article al web d’HP

El professor de l’assignatura d’informàtica del Grau en Disseny de Producte, Àlex Miravalles, explica en un article publicat al web d’HP (Hewlett Packard) els beneficis que suposa per a la seva empresa l’ús de la impressora HP Designjet 3D.

Ex-alumnes de l’ESDi i l’ESDI - EATM mostren les seves col·leccions a la Barcelona 080 Fashion
03 Febrer 2011
Ex-alumnes de l’ESDi i l’ESDI - EATM mostren les seves col·leccions a la Barcelona 080 Fashion

En la 7a edició de la Barcelona 080 Fashion hem pogut veure novament els dissenys i les col·leccions d’alumnes que van estudiar a l’ESDi i a l’ESDI - EATM. Alguns d’ells novells, altres amb un nom a la professió, han mostrat les seves creacions al showroom. Són Mer Fernández, Justicia Ruano, Míriam Ponsa i Josep Abril.

30 Gener 2011
Un pas endavant amb l’ECO-compromís

L’ESDi reitera el seu compromís mediambiental mitjançant la signatura d’un conveni de col·laboració entre el Club EMAS i la FUNDIT (Fundació per l’ESDi)

30 Gener 2011
L’ESDi inaugura el segon semestre del curs 2010/11 amb una mostra fotogràfica d’alumnes extrangers

El proper dia 7 de Febrer l’ESDi acollirà la segona remesa d’alumnes europeus i internacionals que venen realitzar una estada corresponent al segon semestre del curs acadèmic 2010/11.

Juan Alberto Favaro col·laborarà amb COTEC pel desenvolupament de tecnologies auditives
30 Gener 2011
Juan Alberto Favaro col·laborarà amb COTEC pel desenvolupament de tecnologies auditives

El dissenyador de producte i professor de l’ESDi, participarà en la validació final d’un document sobre Tecnologies Auditives de Fabricació, de la mà de COTEC, a Madrid el proper dia 3 de febrer.

30 Gener 2011
El proper Congrés es prepara amb 151 ponències aprovades

El comitè organitzador del 2n Congrés Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya (CIDIC), que organitzen l’ESDi i la seva fundació, la Fundació del Disseny Tèxtil, va rebre un total de 213 abstracts. Després de la valoració el comitè n’ha aprovat 151 que es concretaran en presentació orals, pòsters i comunicacions escrites al llibre del Congrés.

27 Gener 2011
El departament de Teoria de l’ESDi reb una beca de l’Institut Català de la Dona

La professora d’ historia de l’art de l’Escola Superior de Disseny ESDi Maia Creus i la directora del màster en Comissariat d’art i noves tecnologies del IuEATm Ines Martins són les responsables del projecte guanyador: "Dona, art i tecnologia"

27 Gener 2011
Un calendari amb moltes vides

Presentem el nou projecte de col·laboració amb l’empresa el Tinter.

16 Gener 2011
Ja pots seguir totes les novetats de l’ESDi al facebook i al twitter

No et perdis la nova fanpage del facebook!

16 Gener 2011
Juan Alberto Favaro i la fundació Bosch i Cardellach units pel coneixement

El professor del department de producte de l’Escola Superior de Disseny, Juan Alberto Favaro, participarà a la taula rodona: Innovació i transferència de coneixement en el món empresarial, que esdevindrà el proper dimecres dia 26 de gener a la seu de la Fundació Bosch i Cardellach a Sabadell.

16 Gener 2011
El DHUB presenta un cicle de tallers dins del seu laboratori de fabricació: DHUB FAB

12 Gener 2011
BlablabLAB presenta: BE YOUR OWN SOUVENIR a l’Arts Santa Mònica

El projecte proposa un intercanvi de rols entre l’espectador, el turista i l’objecte.

10 Gener 2011
Neil Harbisson: del blanc i negre al color en només un eyeborg.

El passat dimecres 12 de Gener a les 15h l’ESDi va acollir a l’auditori l’artista sonocromàtic Neil Harbisson.