Notícies
14 Desembre 2010
Bon Nadal i un Feliç 2011 ple de disseny i creativitat

En nom de la Comissió permanent de la FUNDIT, de l’equip de direcció de l’ESDi i de tots els integrants de la nostra organització,

09 Desembre 2010
Els Premis INVI 2010 ja tenen guanyadors

El 16 de novembre es van lliurar els Premis INVI -Premis Internacionals a la Innovació Audiovisual a Internet- i entre els guanyadors es troben dos graduats de l’ESDi: Néstor Aguilera i Daniel Moreno.

Conveni de col·laboració entre la Cambra de Comerç de Sabadell i l’ESDi
01 Desembre 2010
Conveni de col·laboració entre la Cambra de Comerç de Sabadell i l’ESDi

El passat 25 de novembre la Cambra de Comerç de Sabadell va acollir la signatura de l’Acord entre la Cambra Oficial de Comerç i Indústria i la Fundació per a l’ESDi, per col-laborar en matèria formativa.

29 Novembre 2010
La imatge del 125 aniversari de la Cambra de Comerç de Sabadell a càrrec d’alumnes d’ESDi

El passat 25 de novembre el jurat del CONCURS IMATGE 125 ANIVERSARI de la Cambra de Comerç de Sabadell va presentar el logo que es farà servir el proper any.

28 Novembre 2010
ESDi facilita classes pràctiques en contacte amb el món empresarial

El passat 24 de novembre l’empresa de teixits Freudenberg va oferir als alumnes de l’ESDi una demostració dels seus productes, així com la seva aplicació en peces reals.

26 Novembre 2010
Clara Beltran ha estat la guanyadora popular del concurs REC.0

Amb l’objectiu de donar una oportunitat als joves dissenyadors i crear sinergies entre aquests i les marques consolidades, el passat dijous 25 de noviembre es va celebrar la primera edició dels premis REC.0.

24 Novembre 2010
Lliurament de Títols de Graduat Superior en Disseny de la 18a Promoció de l’ESDi

El 23 de novembre es va celebrar l’Acte de Lliurament de Títols de Graduat Superior en Disseny de l’ESDi. Aquesta és la 1a promoció que es gradua d’Integració Multidisciplinària, [...]

20 Novembre 2010
La professora d’ESDi, Valentina Montero, va participar al CIMUAT

Els dies 3 i 4 de novembre, la investigadora i docent de l’ESDi-MECAD, Valentina Montero, va participar com a ponent al CIMUAT, Congreso Mujer, Arte y Tecnología, realitzat a la Universitat Politècnica de València.

15 Novembre 2010
Lliurament de títols de la Promoció 09/10

L’ESDi celebrarà l’Acte de Lliurament de Títols de Graduat Superior en Disseny el 23 de novembre a les 19h. L’acte estarà presidit per la Rectora de la URL i el president de la FUNDIT.

10 Novembre 2010
Un alumne d’ESDi desenvolupa una màquina expenedora de cultius comestibles

En col·laboració amb el col·lectiu blablabLAB i altres artistes, el Gerard Rubio -alumne de 2on curs de Disseny Audiovisual- va presentar el projecte el mes d’octubre a la Sala d’Art Jove de Barcelona.

04 Novembre 2010
Mireia Feliu. Conferències a Nova York

La professora de l’ESDi -Mireia Feliu- va ser convidada a la ciutat de Nova York per fer dues conferències relacionades amb el seu projecte de Tesi Doctoral sobre Nomadismes Contemporanis.

02 Novembre 2010
Mercedes Milá by Nevean Holmes, alumna de l’ESDi

A la segona gala de Gran Hermano 12 la presentadora Mercedes Milà va vestir la proposta de Nevean Holmes, alumna del Màster de Gestió d’Indústries de la Moda que l’ESDi imparteix a la seu de Barcelona.

30 Octubre 2010
GLOBAL ECO FORUM 2010

El passat 29 d’octubre va tenir lloc a l’espai Francesca Bonemaisson, la 3a edició del Global Eco Forum, un esdeveniment anual en què se citen empresaris, membres d’organitzacions sense ànim de lucre i polítics sensibilitzats pel medi ambient.

21 Octubre 2010
Mango Fashion Awards: 3a Edició

El passat 20 d’octubre la firma catalana va lliurar al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) el Botó-Mango, el premi de moda més important del sector dotat amb 300.000 euros, amb la finalitat de fomentar la projecció internacional dels nous talents de la moda.

20 Octubre 2010
Pilar Bonet és la comissària del projecte expositiu CAPS.A. la literatura i l’art

La professora Pilar Bonet planteja una exposició documental sobre les vuit edicions de la CAPS.A. i la seva contextualització històrica al marc de les revistes alternatives dels anys 80 a Catalunya.

19 Octubre 2010
L’ESDi present a la Conference of the International Committee for Design History and Design Studies

El professor de l’ESDi, Carlos Jiménez, va participar a la "7th Conference of the International Committee for Design History and Design Studies, ICDHS 2010, Design and Craft: a History of Convergences and Divergence", que va tenir lloc a Brussel·les entre el 20 i 22 setembre.

18 Octubre 2010
Desfilades de carrer pels carrers de Barcelona

La Fundació Barcelona Comerç ha programat 4 passarel·les a una selecció de carrers de Barcelona per presentar les propostes dels comerços propers a aquests, i demostrar així que les desfilades no només es limiten a les grans firmes.

18 Octubre 2010
Campus d’Excelència Internacional II

Demà les Universitats de Deusto, Comillas i Ramon Llull defensaran a Madrid la seva candidatura per optar a la menció de Campus d’Excel·lència Internacional amb el projecte Aristos Campus Mundus 2015 (ACM 2015).

04 Octubre 2010
Descomptes en l’oferta formativa de la Cambra de Comerç de Sabadell per a la comunitat d’ESDi

Aquells alumnes que acreditin estar matriculats a l’ESDi i els graduats que pertanyin a l’Associació d’Antics Alumnes del centre gaudiran d’un 40% de descompte a totes les activitats formatives que organitza la Cambra de Comerç de Sabadell.

01 Octubre 2010
Un terç dels dissenyadors de l’EGO s’han format a l’ESDi

La passarel·la Cibeles setembre 2010 va tornar un cop més oferint l’oportunitat als dissenyadors més joves i atrevits de mostrar les seves arriscades creacions.

01 Octubre 2010
Nou conveni de practiques entre l’ESDi i Andi Down Sabadell

L’ESDi ha signat un conveni que permet la inserció laboral de persones amb discapacitats intel·lectuals, amb l’objectiu d’afavorir el nivel d’autonomia dels treballadors que s’incorporin al centre.

28 Setembre 2010
També comença el nou curs per els alumnes ERASMUS i FREE MOVING

El passat dilluns dia 27, coincidint amb la inauguració del nou any per a 4t curs, l’ESDi també va rebre als joves, que sota el programa ERASMUS i FREE MOVING, es convertiran en alumnes del centre durant els propers mesos.

27 Setembre 2010
L’ESDi ha engegat el nou curs tant per els seus alumnes de nou ingrés com per la resta de cursos

Més d’un centenar de joves van estar presents a l’auditori del centre on van rebre algunes pautes per el que es converteix en l’inici de la seva carrera professional. Aquesta serà la tercera promoció de Grau universitari Oficial en Disseny.

17 Setembre 2010
ESDi i Vitrallart desenvolupen nous productes amb tecnologia LED

ESDi col·labora en un projecte de recerca amb l’empresa Vitrallart, l’objectiu és trobar nous conceptes amb LEDGLASS, noves aplicacions de llum i color al vidre mitjançant tecnologia led.

13 Setembre 2010
L’humor com a recurs intangible en Disseny per al Desenvolupament Local, per Carlos Jiménez

El Director del Departament de Producte i Interiorisme de l’ESDi va participar a la 1a edició de "ASSIST 2010, Summer School of Arts and Sciences for Sustainability in Social Transformation" celebrada a Gabrovo, Bulgària.

07 Setembre 2010
La graduada Jordina Roca va presentar el seu PFC a Maçanet de la Selva

La col·lecció de la jove dissenyadora gironina va estar exposada fins el passat dia 10 d’agost a l’edifici modernista de Can Trinxeria de la ciutat.

01 Setembre 2010
Deu dissenyadors catalans participaran a la Setmana dels Creadors de París

Participaran entre el 2 i el 5 d’octubre al saló de moda Rendez-Vous, segons va informar la conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa. Tres d’ells es van formar a l’ESDi.

28 Agost 2010
Centre d’Arts Juneda celebra el 1r. aniversari amb més d’un centenar d’assistents

El dia 27 d’agost el Centre d’Arts Juneda celebrà el seu 1er. aniversari amb l’exposició del reconegut artista gironí i professor de l’ESDi Josep Lacomba.

21 Agost 2010
IN-QUIETUDS. NOMADISMES CONTEMPORANIS

L’exposició de la professora de l’ESDi Mireia Feliu, que forma part del seu projecte d’investigació doctoral sobre la mobilitat nòmada contemporània, es va poder veure fins el 21 d’agost al Centre d’Art Can Massó (Reus).

06 Juliol 2010
La Desfilada Degree Show confirma, una vegada més, l’alt nivell de l’ESDi i dels seus graduats

L’Escola Superior de Disseny ESDi va celebrar el dilluns 5 de Juliol la desfilada de les col·leccions dels Projectes de Final de Carrera. Massimo Dutti va aprofitar l’acte per fer entrega d’un premi per participar en el Projecte Crea de la firma.

23 Juny 2010
El professor Jon Marín participa a la International Seminar Week de Schwäbisch Gmünd

La Hochschule für Gestaltung de Schwäbisch Gmünd (Alemanya) organitza cada primavera la Setmana de Seminaris Internacionals on diferents professors d’arreu del món porten a terme uns workshops per als estudiants de la universitat germànica.

20 Juny 2010
La revista National Geographic publica un article del director de l’ESDi

El Sr Llorenç Guilera -doctor en psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona- reflexiona sobre el concepte d’Intel·ligència, allunyant-lo d’aquells coeficients i tests que la delimiten.

16 Juny 2010
El dissenyador Toni Miró entre els alumnes de l’ESDi

Toni Miró va assistir a la presentació de projectes d’il·luminació per parts dels alumnes de segon curs d’integració multidisciplinar per a l’assignatura de projectes integrals.

11 Juny 2010
Hommage a Sonia Rykiel per part dels futurs dissenyadors de L’ESDi

El passat dijous 10 de juny els alumnes de 1er curs de Disseny de Moda de l’ESDi van fer el seu propi homenatge a la dissenyadora Sonia Rykiel a la plaça exterior del centre Pedralbes Centre de Barcelona.

01 Juny 2010
Els integrants de BENDITA GLORIA, exalumnes de l’ESDi, reben 3 premis LAUS

Els graduats de l’ESDi Salvador Martínez i Iñaki Soria també han guanyat el LAUS bronze en la categoria d’estudiants, el Miquel Marinés ha rebut un LAUS d’or en la categoria profesional, i el Marc Arroyo un LAUS de plata.

30 Maig 2010
Una exalumna de l’ESDi a españoles en el mundo

L’Esmeralda Mateu, graduada en disseny a l’ESDi, ha estat entrevistada pel programa de Rtve "españoles en el mundo" que s’emetrà el proper dia 15 de juny.

30 Maig 2010
Talons de vertigen des de la perspectiva del disseny

L’Iván Merino, Dissenyador Industrial i professor de l’ESDi, respon la carta d’una lectora publicada a la Vanguardia de dissabte passat dia 29 de maig.

28 Maig 2010
Videopromoció: els tatuatges, ha estat la proposta guanyadora del Concurs El Disseny a la Nostra Vida

El jurat, integrat per professors de l’ESDi, ha comunicat el seu veredicte avui 28 de maig. El lliurament de premis es portarà a terme el 14 de juny de 2010, a les 18 hores, al Campus de Sabadell.

28 Maig 2010
MANGO anuncià els finalistes de El Botón durant la presentació de la colecció d’hivern

MANGO va donar a conèixer la seva col·lecció d’Hivern 2010 el passat 26 de maig al Cercle de Belles Arts de Madrid. La firma catalana ha desplaçat la seva cita semestral a la capital espanyola.

21 Maig 2010
Nou grau en disseny en horari nocturn de l’ESDi: la formació com un antídot contra la crisi

S’ha obert una nova via d’accés als centres de la URL per a majors de 40 anys que finalitza el 31 de maig.

20 Maig 2010
Alumnes de l’ESDi, finalistes del 1er concurs de disseny de bosses per a joves talents Bosanova

Bosanova, amb més de 20 anys d’experiència en el món dels complements i amb 26 punts de venda, ha posat en marxa el 1er concurs de disseny de bosses.

14 Maig 2010
Membres de l’equip creador del Lip dub d’ESDi a Els Matins de Tv3

Els Lip dub és un fenomen que està arrassant a la xarxa. L’entrevista als alumnes de l’ESDi a Els Matins de Tv3 demostra que el seu Lip dub és un dels que tenen més èxit de Catalunya.

10 Maig 2010
L’ESDi present al Triumph Inspiration Award

L’alumna de l’ESDi Silvia Albors ha estat la 3a finalista de "Shape Sensation", el nou repte per a joves dissenyadors en la 3a edició del Concurs Mundial de Disseny de llenceria íntima.

09 Maig 2010
Les exalumnes Cati Serrà i Elena Gallego han estat guanyadores del Concurs de Moda CREAMODA, celebrat al Bilbao Exhibition Centre

La 23a edició del Concurs de Moda CREAMODA s’ha celebrat el diumenge 9 de maig, presentant les creacions d’un total de 79 joves dissenyadors davant un jurat de prestigi format per professionals de la moda i mitjans de comunicació.

07 Maig 2010
Tere Badia va oferir una conferència a EATM

Tere Badia, Directora d’Hangar, va oferir una conferència el passat 6 de maig als estudiants del Màster en Comissariat i Pràctiques culturals en Art i Nous Mitjans d’EATM.

29 Abril 2010
L’ESDi iniciarà els estudis de disseny en horari nocturn

Aquesta formació, especialment adreçada a persones majors de 25 anys, es desenvoluparà paral·lelament a les intal·lacions que l’ESDi disposa a Sabadell i a les aules de proximitat de Barcelona al Passeig de Gràcia.

24 Abril 2010
Nou Director de l’Escola Superior de Disseny ESDi, el Dr. Llorenç Guilera

El Dr. Llorenç Guilera ha estat nomenat, per la rectora de la URL, Director de l’ESDi d’acord a l’article 19.3. i dels estatuts de la URL, atesa la decisió del 12 d’abril de la Comissió Permanent del Patronat de la FUNDIT a proposta del seu Director General Antoni Garrell.

Projecte Crea de Massimo Dutti en col·laboració amb l’ESDi
23 Abril 2010
Projecte Crea de Massimo Dutti en col·laboració amb l’ESDi

Amb motiu del 25 aniversari de la firma, Massimo Dutti ha posat en marxa un projecte "solidari" amb la població de BanglaDesh.

20 Abril 2010
Beca Fórmula Santander de Mobilitat Internacional 2010-2011

La URL obre la convocatòria d’una beca Fórmula Santander de Mobilitat Internacional 2010-2011, destinada als estudiants de grau i de postgrau de la nostra Universitat que acompleixin una sèrie de requisits.

19 Abril 2010
Amand Domènech i Casanova 60 anys de la Història del Disseny gràfic català

Antoni Mañach, professor d’Història i Teoria del Disseny, ha realitzat la coordinació editorial del llibre Amand Domènech i Casanova 60 anys de la Història del Disseny gràfic català.

15 Abril 2010
L’ESDi rep una delegació argelina de la mà del CIREM, Centre d’iniciatives i recerques Europees a la Meditarrània

CIREM és una fundació privada, sense ànim de lucre, dedicada a la investigació aplicada i a l’assessorament en l’àmbit de les ciències socials.

09 Abril 2010
Els alumnes de l’ESDi graven el nou videoclip d’els Pets

Els Pets han escollit l’ESDi per filmar el 1er videoclip del seu nou disc "Fràgil". Els encarregats de fer tot el muntatge han estat els alumnes que participaven en les jornades Break & Creativity que anualment s’organitzen a l’escola.

ESDi col·labora amb l’empresa d’arts gràfiques el Tinter
08 Abril 2010
ESDi col·labora amb l’empresa d’arts gràfiques el Tinter

Projecte de col·laboració entre l’empresa d’arts gràfiques el Tinter i els alumnes de l’assignatura d’Ecodisseny de l’ESDi que imparteixen els professors IVÁN MERINO i JON MARÍN.

29 Març 2010
5 exalumnes de l’ESDi seleccionats per publicar els seus treballs al SELECT I

El passat dia 10 de març els responsables que decideixen el contingut del Select I van seleccionar alguns dels treballs dels alumnes de l’ESDi per aparèixer al proper número del llibre.

24 Març 2010
Alastair Fuad-Luke, Premi Europeu de Disseny i Medi Ambient

The Eco-Design Handbook, editada pel ponent convidat del CIDIC Alastair Fuad-Luke i Thames and Hudson l’any 2009 ha resultat guanyadora de la categoria d’edició i publicació del Premi Europeu de Disseny i Medi Ambient.

22 Març 2010
L’ESDi al Saló de l’Ensenyament i al Saló dels Màsters i Postgraus

L’stand de l’ESDi a Estudia va destacar per la seva originalitat, format per uns mòduls que representaven cadascuna de les especialitats, i a on cada interessat podia apropar-se a veure continguts audiovisuals.

22 Març 2010
Gran assistència a la desfilada 2nd EXPERIENCE a la discoteca CITY HALL de Barcelona

Els alumnes de 2on curs de Disseny de Moda de l’ESDi van oferir una desfilada el passat 19 de març com a punt final del Break & Creativity, jornades que es van desenvolupar a l’ESDi durant la setmana del 15 al 19 de març.

18 Març 2010
Comencen les activitats del CIDIC amb una assistència superior a 500 persones

El Congrés ha iniciat les seves activitats amb una primera ponència per part del dissenyador alemany Gui Bonsiepe sota el títol "Diseño en tiempos de turbulencias".

16 Març 2010
Comença el 1er Congrés Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya

El Sr. André Ricard -pioner del disseny industrial a Catalunya i Espanya -és el President d’aquest Congrés que, sota el lema "El Disseny: motor de la innovació i el progrés social", es celebrarà els dies 18 i 19 de març a la Fira de Sabadell.

14 Març 2010
El Lip Dub de l’ESDi a l’Espai d’Internet del Telenotícies de Tv3

El Lip Dub realitzat pels alumnes de l’ESDi comença a fer-se resó entre navegants i altres mitjans de comunicació, i és que en una setmana ha arribat gairebé a les 6.000 visites i els comentaris són força positius.

04 Març 2010
ESDi també es suma a la creació del seu propi LipDub

El dijous 18 de febrer l’ESDi es va convertir en un gran plató on els alumnes van filmar un LipDub. Es tracta de l’últim fenomen d’Internet: un vídeo musical en pla seqüència, on els participants fan playback.

03 Març 2010
Una alumna de l’ESDi guanya el XI concurs de Cartells per la Fira del Cavall

La Maria Sánchez Doménech, estudiant de 3er curs de Disseny Gràfic de l’ESDi ha estat la guanyadora de la XI edició del concurs de cartells per la Fira del Cavall del Parc Central del Vallès.

02 Març 2010
Ajuts per realitzar estudis internacionals.

El Patronat Catalunya Món ha establert el programa d’Ajuts en estudis internacionals l’objectiu del qual és oferir ajut econòmic per realitzar estudis de postgrau en un centre situat fora de l’Estat espanyol.

02 Març 2010
ESDi es converteix en el centre educatiu protagonista del mes de març a BarcelonaVisió

Els treballs audivisuals dels alumnes i un reportatge sobre l’escola apareixeran al website com a contingut destacat durant 30 dies.

American Pérez, premi a la millor col·lecció de El Ego
19 Febrer 2010
American Pérez, premi a la millor col·lecció de El Ego

El duo de dissenyadors format per Jorge Bolado i Natalia Pérez va tancar la jornada inaugural de Cibeles i es va alçar amb els 6.000 euros de premi a la millor col·lecció.

19 Febrer 2010
Cati Serrà i Georgina Ordinas: Joves amb un prometedor futur

Al novembre les vam veure a les instal·lacions de l’ESDi recollint els seus títols de Graduat Superior de Disseny de Moda. Avui, tres mesos després, desfilen a l’EGO de Cibeles.

12 Febrer 2010
La Evolution, per Josep Abril

El 10 de febrer Josep Abril va donar a conèixer la seva col·lecció per a la pròxima tardor / hivern a la Roca Barcelona Gallery, amb motiu de la presentació del nou Cube de Nissan.

29 Gener 2010
Maja Cecuk, finalista del Premi Internacional d’Art Laguna

La professora d’il·lustració de l’Escola Superior de Disseny ESDi ha estat seleccionada com a finalista de la IV edició del Premi Internacional d’Art Laguna, en la modalitat de pintura.

29 Gener 2010
La moda amb l’esport!

Projecte de col·laboració entre la Peña ciclista de Sabadell, PEÑA PALOMILLAS i els alumnes de 3er de Disseny de Moda de l’ESDi de l’assignatura d’Esport que imparteix PEP SUBIRANA.

25 Gener 2010
Derivart a la revista sobre crítica d’art, Kunstforum

Kunstforum és una de les millors publicacions sobre crítica d’art. Cada número inclou un únic tema, i en aquesta ocasió ha estat sobre Derivart.

15 Gener 2010
Gran participació en els tallers de creativitat de Juneda

Centre d’Arts Juneda incentiva la creativitat a través de tallers d’art per a nens i nenes sota el títol: "Miran’t l’Art amb ulls de nen".

12 Gener 2010
El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya inicia la seva activitat

Aquest mes de gener s’ha constituït el consell general del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, del qual ha estat nomenat vocal el Director General de la Fundació per l’ESDi, el Sr. Antoni Garrell i Guiu.