Notícies
21 Desembre 2009
El Sr. Josep Bombardó rep, en representació de la FUNDIT, la Flor de Cotó 2009 que concedeix l’aitpa

La Junta Directiva de l’aitpa va concedir a la Fundació del Disseny Tèxtil (FUNDIT) la Flor de Cotó 2009 coincidint amb la celebració del 20è aniversari de la creació de l’ESDi.

20 Desembre 2009
Els nostres millors desitjos per a aquest Nadal i el nou any 2010.

Encarem el proper any amb optimisme i amb l’esperança que el disseny pugui contribuir a un futur pròsper.

10 Desembre 2009
IuEATM de l’ESDi inaugura el nou curs amb una àmplia gamma formativa en màsters i postgraus

EATM pretén afrontar el futur professional ajustant els perfils professionals als canvis conjunturals i empresarials del sector del disseny, de l’art i de la moda.

01 Desembre 2009
Lliurament de títols als graduats de la Promoció 08/09

L’acte va estar presidit per la Rectora de la Universitat Ramon Llull, Dra. Esther Giménez-Salinas i el president de la FUNDIT, Sr. Josep Bombardó i Navinés, qui va incentivar als nous dissenyadors a protegir l’esperit innovador i empresarial de Catalunya.

27 Novembre 2009
Els originals dissenys de el Delgado Buil, premiats a Barcelona és Moda

La Cambra de comerç de Barcelona va presentar la 4a edició dels premis "Barcelona és Moda", on les exalumnes de l’ESDi i integrants de el Delgado Buil van guanyar en la categoria d’Empresa emergent.

19 Novembre 2009
L’exalumne d’EATM José Castro portada de Woman

La revista, ha triat al dissenyador gallec per a crear el vestit Eco-uture, realitzat en paper pinocho, per a la última publicació de l’any, que sortirà a la venda el 19 de novembre.

ESDi crea les Medalles ESDi amb la finalitat de reconèixer l’excel·lència en l’àmbit acadèmic i professional del disseny
15 Novembre 2009
ESDi crea les Medalles ESDi amb la finalitat de reconèixer l’excel·lència en l’àmbit acadèmic i professional del disseny

A partir de la proposta de la Comissió d’alumnes a la Junta Acadèmica, s’han creat les medalles ESDi en 4 categories.

15 Novembre 2009
Mango presenta la tercera edició de "el Botón" Mango Fashion Awards

El passat 11 de novembre i durant la desfilada de la col·lecció per a la propera temporada primavera-estiu 2010, MANGO va presentar a Madrid la tercera edició de "el Botón" Mango Fashion Awards.

10 Novembre 2009
Lliurament de títols de la Promoció 08/09

L’Escola Superior de Disseny ESDi celebrarà l’Acte de Lliurament de Títols de Graduat Superior en Disseny el dia 30 de novembre de 2009 a les 19 hores.

09 Novembre 2009
L’Exalumne Marc Puigbó ha estat el guanyador de la Medalla de Bronze dels ADI 2009 de Disseny Industrial

L’Associació de Disseny Industrial ADI-FAD va presentar el dijous dia 5 de Novembre el Premi Medalla ADI 2009 de Disseny Industrial. L’exalumne Marc Puigbó va rebre la medalla de bronze pel seu Projecte de Final de Carrera BOX.

06 Novembre 2009
"Mesurar la sostenibilitat en processos de Disseny per al Desenvolupament Local: el Campus Guia com estudi de cas en sistemes insulars".

Membres del Departament de producte de l’ESDi -Carlos Jiménez i Jon Marín- han participat al II Congrés Internacional (ICSMM 2009) que s’ha portat a terme els dies 5 i 6 de novembre a la ciutat de Terrassa.

05 Novembre 2009
La cenicienta que no quería comer perdices, il·lustrat per l’exalumna Myriam Cameros

L’autora Nunila López i la il·lustradora Myriam Cameros (graduada a l’ESDi) reinventen el conte clàssic de la Ventafocs amb una protagonista vegetariana, alegre i rebel.

02 Novembre 2009
L’ESDi al 6è Forum del Desenvolupament de Negocis del Nord d’Àfrica

En el context de la setmana del Mediterrani se celebra el 6è Forum del Desenvolupament de Negocis del Nord d’Àfrica en el qual ESDi participa en la sessió: "Nord d’Àfrica el sector tèxtil, aposta per la innovació i les aliances".

30 Octubre 2009
El professor de l’ESDi Antoni Mañach ha obtingut el el Diploma d’Estudis avançats (DEA) del Doctorat Recerca en Disseny

El professor de l’ESDi d’història i teoria del disseny Antoni Mañach Moreno ha superat, amb un excel·lent, el període de docència del Doctorat de Recerca en Disseny de la UB.

23 Octubre 2009
L’exalumna Georgina Ordinas guanya el premi al Millor Jove Dissenyador de Catalunya 2009-2010

Georgina Ordinas va ser seleccionada com la Millor Jove Dissenyador de Catalunya. Aquest premi li atorga la possibilitat de presentar-se a la final que es celebrarà a Madrid el proper mes de Febrer.

21 Octubre 2009
Dissenyadores graduades a l’ESDi finalistes del concurs "Millor Jove Dissenyador de Catalunya"

El dijous dia 22 d’octubre se celebrarà en el centre comercial Pedralbes Centre el concurs al Millor Jove Dissenyador de Catalunya 2009-2010.

15 Octubre 2009
Biomimètica a debat

El dimecres dia 14 va tenir lloc en el FAD el taller organitzat pel professor i investigador de la Unitat de Producte i Interiorisme Joan Marín, entorn a la biònica.

08 Octubre 2009
Comença l’European Innovation Festival a Barcelona

Barcelona ha estat escollida, a iniciativa de BCD, per fer el tret de sortida dels European Innovation Festivals, un projecte impulsat per la Comissió Europea que té com a objectiu promoure i estimular l’excel·lència i la innovació a Europa.

02 Octubre 2009
ESDi i Nodosmoda han presentat la vuitena edició del Genial Fashion

l’Escola Superior de Disseny ESDi ha exposat les col-leccions que corresponen als 5 millors projectes de final de carrera del curs 2008/09 al Saló Tèxtil Internacional de Barcelona - STIB.

25 Setembre 2009
El brillant final de Cibeles

El Delgado Buil i Serguei Povaguin han estat uns dels plats forts a l’última jornada de la 50 edició de Cibeles Madrid Fashion Week.

La 50 edició de la Passarel·la Cibeles premia a José Castro
23 Setembre 2009
La 50 edició de la Passarel·la Cibeles premia a José Castro

José Castro va aconseguir el premi L’Oréal a la millor col·lecció de la Cibeles Madrid Fashion Week, amb la seva col·lecció Aurora, dedicada a un guacamayo blau i verd.

22 Setembre 2009
La firma d’Emanuel Ungaro renova la seva plantilla, acollint a la catalana Estrella Archs.

La dissenyadora catalana Estrella Archs fitxa per la mítica firma, convertint-se així en la primera dona que ocupa el lloc de directora artística de la casa.

21 Setembre 2009
Primer dia de classe per a la segona promoció de Grau Oficial en Disseny

Les vacances han arribat a la seva fi i el dilluns dia 21 de setembre les classes van començar per als alumnes matriculats en el primer curs dels itineraris del Grau Oficial de Disseny que s’imparteix l’ESDi.

La FUNDIT atorga 4 beques d’excel·lència a nous alumnes de Grau en Disseny de l’ESDi
21 Setembre 2009
La FUNDIT atorga 4 beques d’excel·lència a nous alumnes de Grau en Disseny de l’ESDi

Per a que cap alumne amb vocació pel disseny quedi exclòs de l’escola per motius econòmics, la FUNDIT ha atorgat 4 beques a nous alumnes amb un excel·lent expedient acadèmic.

20 Setembre 2009
Nora Urkia i la seva "Selva de Asfalto" en Cibeles Madrid Fashion Week Setembre 09

Nora Urkia s’ha estrenat a L’Ego de la passarel·la Cibeles Madrid Fashion Week Setembre 2009.

10 Setembre 2009
Finalitza el "call for papers" del 1er Congrés Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya

ESDi us convida a participar en el congrés que, amb motiu de la celebració dels seus 20 anys d’existència, tindrà lloc els dies 18 i 19 de març de 2010.

10 Setembre 2009
Nora Urkia és una de les noves promeses de L’Ego de Cibeles Fashion Week.

CIBELES MADRID FASHION WEEK, la gran plataforma del disseny espanyol, celebrarà la seva 50 edició, del 18 al 22 de setembre a la Fira de Madrid.

05 Setembre 2009
Un dels Premis MODAFAD ’Cover T’ atorgat a la Jove Diana Dorado

MODAFAD torna amb més força per a complir 28 edicions en l’escena del món de la moda. El jurat del MODAFAD ’Cover T’ va decidir atorgar el Premi MODAFAD al millor dissenyador a Diana Dorado, de l’ESDi.

04 Setembre 2009
Gran representació de l’ESDi al 080 Barcelona Fashion

La Ciutat Condal ha apostat fort per continuar sent altra de les grans cites del calendari fashion. La fira de moda 080 Barcelona Fashion, ha celebrat del 2 al 4 de setembre la quarta edició, amb gairebé el doble d’expositors que en la passada convocatòria.

01 Setembre 2009
Noves Beques per a estudiar disseny

La FUNDIT atorga fins a 25 noves Beques a alumnes universitaris de l’Estat Espanyol que vulguin reorientar els seus estudis cap el disseny. Període de concessió de Beques: 1 - 10 de setembre, sempre que en el període ordinari restin beques per atorgar.

31 Agost 2009
L’alumna Eva Corretgé, presidenta del Centre d’Arts Juneda

L’Eva Corretgé, alumna de l’ESDi, ha estat nomenada presidenta de l’associació que promou l’art i el disseny de Juneda: "Centre d’Arts Juneda".

10 Juliol 2009
Alba Serra i Maria Roch, guanyadores al 1er Concurs Joaquim Mercader de Joves dissenyadors

Alba Serra i Maria Roch, exalumnes de l’ESDi, van resultar guanyadores en la categoria de viabilitat comercial del 1er Concurs Joaquim Mercader de Joves dissenyadors celebrat el 9 de juliol a Badalona.

09 Juliol 2009
Tibi ja té parella per ajudar al ciutadà

De la col·laboració entre l’equip de l’IRI (Institut de Robòtica i Informàtica) i l’ESDi ja han nascut Tibi i Dabo, una parella de robots dissenyats per a realitzar funcions de vigilància, seguretat i informació a les persones.

Degree Show’09: alt nivell en disseny davant d’un públic nombrós
08 Juliol 2009
Degree Show’09: alt nivell en disseny davant d’un públic nombrós

ESDi va celebrar el 7 de Juliol la desfilada de les col-leccions dels Projectes de Final de Carrera dels 24 dissenyadors que es graduen aquest mes de juliol. A l’acte, que es va portar a terme al MACBA, van assistir més de 600 persones.

07 Juliol 2009
Artsemblant: el tret de sortida per a nous dissenyadors

Un any més, els alumnes de l’últim curs de Disseny de moda de l’Escola Superior de Disseny ESDi, centre adscrit a la Universitat Ramon Llull, presentaran les col·leccions dels seus Projectes de Final de Carrera a la desfilada "art semblant".

25 Juny 2009
American Pérez, nova firma de moda nascuda a l’ESDi

Natalia Pérez, exalumna de la passada promoció de l’ESDi, ha creat la seva pròpia firma amb l’estilista gallec Jorge Bolado, que rep el nom de American Pérez.

19 Juny 2009
Joan Marín, professor de l’ESDi, rep una menció d’honor en els Premis 2009 de Disseny per al Reciclatge

El professor del departament de Producte i Interiorisme de l’ESDi, Joan Marín, ha rebut una menció d’honor en els Premis 2009 de Disseny per al Reciclatge: producte reciclat/reciclable pel seu projecte Relaja.

18 Juny 2009
Núria Altimis, 1er premi de la 12a edició del concurs "El Disseny a la Nostra Vida ’09"

La Núria Altimis, de Santa Coloma de Queralt (Tarragona), ha rebut el 1er premi de la 12a edició del concurs "El Disseny a la Nostra Vida ’09" que l’ESDi convoca any rere any per a fomentar la creativitat i la reflexió sobre el disseny entre els més joves.

04 Juny 2009
Silver Oscars, la primera desfilada de les futures promeses de la moda

Després de complir-se el 11 aniversari de la col·laboració entre el centre comercial Pedralbes Centre i l’Escola Superior de Disseny ESDi, ambdues institucions han apostat un any més per les joves promeses de la moda.

29 Maig 2009
3 exalumnes de l’ESDi reben premis a la 39 edició dels premis LAUS

Aquest mes de maig s’ha portat a terme a Barcelona la 39º edició dels premis Laus, els prestigiosos premis internacionals de disseny gràfic i comunicació visual que anualment organitza ADG-FAD, l’Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics del FAD.

28 Maig 2009
Quatre exalumnes de l’ESDi podran gaudir dels avantatges d’aparèixer al SELECT H

El passat 27 d’abril de 2009 es va decidir el contingut del Select H al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Select H és el sisè volum d’una sèrie dedicada al disseny espanyol. Segons l’editorial, és el llibre de disseny gràfic més internacional. El premi sobretot consisteix en la gran promoció que s’obté per sortir en aquesta prestigiosa publicació.

25 Maig 2009
Seminaris per a conèixer el treball d’un dissenyador

Dins de les activitats de l’ ESDi programades per a la difusió dels estudis de disseny, s’han organitzat uns seminaris per a estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior amb el títol: "Què és ser dissenyador?". Per a més informació fer click aquí

10 Maig 2009
Nora Urkia torna a guanyar, aquesta vegada a casa seva

Una vegada més, Nora Urkia, és la guanyadora d’un concurs de moda, i en aquesta ocasió de la 22a edició de Creamoda 2009. Ha estat amb la seva col·lecció "Urban Safari" per la qual li han estat atorgats 5.000· que, tal com ella comenta, els invertirà en la seva pròxima col·lecció.

08 Maig 2009
INGEENIUM compta amb l’ESDi per el Saló de l’Automòbil

Ingeenium, estudi de disseny industrial especialitzat en automoció, exposarà -a partir de dissabte dia 9 de maig i fins el 17 de maig- la maqueta de l’alumne de 3er curs de Disseny Industrial Jordi Pifarré al seu stand que commemora el 90 aniversari del saló internacional de l’automòbil.

01 Maig 2009
L’alumne Bernat Fortet guanyador del torneig CUT & PASTE

El Bernat Fortet, alumne de 2on d’Art Electrònic i Disseny Digital, ha resultat guanyador de la modalitat de 3D del torneig Cut & Paste que va tenir lloc el dissabte 25 d’Abril al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

30 Abril 2009
Albert Grèbol, estudiant de 3er curs de l’ESDi, guanyador del VIè concurs de la carpeta de la URL

La proposta "Cap i cua", de l’estudiant de tercer curs de disseny gràfic de l’ESDi Albert Grèbol, va resultar la guanyadora del Concurs d’enguany. El disseny es reproduirà en les 20.000 carpetes que es repartiran el curs 2009-2010 entre els estudiants de la URL. L’Albert també serà el guanyador d’un premi de 2.000· i un diploma acreditatiu.

11 Març 2009
Col-labora en l’elecció d’una bandera mundial sense cap tipus de barrera

En Marc Arroyo es va graduar a l’ESDi com a dissenyador gràfic, és de Manresa i fincat a Berlín des de fa 3 anys. Fa uns mesos va decidir sumar-se a la iniciativa de la revista Adbusters, que consistia en dissenyar una bandera que representés el món sense barreres culturals, intel·lectuals, idiomàtiques, etc.

19 Febrer 2009
Alta participació d’exalumnes de l’ESDi a la Cibeles Madrid Fashion Week

Quan encara queda un mes per a l’inici de la primavera i els abrics continua sent la peça indispensable a l’armari, cinquanta cinc dissenyadors espanyols, de entre els quals sis s’han graduat a l’ESDi, presentaran a partir de demà les seves propostes per a la propera tardor/hivern a Cibeles Madrid Fashion Week.

16 Febrer 2009
Recordant l’Alcalde Farrés

El passat dia 13 de febrer l’exalcalde de Sabadell ens va deixar, una persona que no sols canvià Sabadell, sinó que també contribuí activament al canvi del país, més enllà dels límits, on arribava el seu govern.

11 Febrer 2009
Èxit a la Jornada sobre visualització de dades a l’ESDi

El 18 de febrer l’ESDi acollí a les 18h. una trobada organitzada per MECAD (Media Centre d’Art i Disseny) on especialistes en art, disseny i comunicació van reflexionar al voltant de la "Visualització de Dades".

28 Gener 2009
Un professor de l’ESDi participa a DISONANCIAS, plataforma d’impuls de relacions artista-empresa

Mar Canet, membre de DERIVART i professor d’Instal·lacions Audiovisuals de l’ESDi participarà a DISONANCIAS, una plataforma de mediació i impuls de les relacions entre artistes i empreses, centres de investigació o entitats públiques, per a realitzar investigacions conjuntes.

28 Gener 2009
La Universitat Ramon Llull ha reconegut aquest mes de gener l’adscripció de l’ESDi

Aquest mes de gener i des de la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empresa s’ha reconegut l’adscripció a la Universitat Ramon Llull de l’Escola Superior de Disseny ESDi, sota la titularitat de la Fundació per al Disseny Tèxtil. A la vegada es reconeix la implantació dels estudis universitaris oficials de grau en disseny.