Notícies
28 de maig del 2014
Els tons clars combinats amb els colors marrons, blaus i vermells seran tendència a la primavera/estiu del 2016

14 països d’Europa i Àsia, representats per 14 organismes del color, s’han reunit, els dies 25,26 i 27 de maig, a l’Escola Superior de Disseny ESDi per treballar i consensuar les tonalitats cromàtiques que definiran la temporada primavera/estiu del 2016.

 

Aquestes gammes cromàtiques sorgeixen de l’estudi de les característiques socials i culturals de cada un dels països membres i acaben en una paleta de colors que les empreses utilitzen a la hora de donar tonalitat als seus productes i, per tant, ser més competitius en el mercat. El sector tèxtil i de la confecció és el primer en adoptar aquests colors que posteriorment utilitzen, també, l’interiorisme i la decoració de la llar, el sector automobilístic i de producte.

 

 

En aquesta ocasió Intercolor ha definit 6 cartes de color, d’aproximadament 8 colors cada una sota el concepte “Embracing Diversity”, que parteix de la proposta sociològica presentada per Espanya “Here and Here”, en la que es defineix el concepte de diversitat en la ciutat.

 

Els colors que predominen en la tendència general són els blancs; els verds, blaus i grisos molt suaus combinats amb marrons, veig, daurats i diferents tipus de vermells. El color taronja també hi és present a petició dels països nòrdics. Per la seva banda la proposta d’ESDi Color_LAB, representant Espanyol, està molt present amb les tonalitats suaus i les matèries primeres molt naturals com el cotó, la fusta i la pell.

 

 

Un cop definida aquestes cartes de color es posen a disposició dels industrials del sector tèxtil que s’encarreguen de tenyir els fils, confeccionar els teixits i portar-los a les principals fires internacionals, com per exemple Primer visión o STIB Barcelona (Saló Tèxtit Internacional de Barcelona) on poden ser adquirits pels dissenyadors i les marques que estan preparant les seves col.leccions. Aquesta és la raó per la qual els colors es defineixen dos anys abans que es comercialitzin els productes.