Notícies
11 de novembre de 2015
Bunker Type presenta el seu darrer treball, “The New Call“

El dissenyador i professor de l’ESDi Jesús Morentin, a través de BunkerType, el seu taller d’impressió manual, presenta “The New Call”, un treball on es reinterpreten les portades de la revista “The Next Call” del creador holandès Hendrik Nicolaas Werkman (1882-1945), proposant una selecció de làmines impreses de forma artesanal en letterpress que referencien els dissenys de Werkman.

 


"The Next Call" va ser una de les publicacions més agosarades de l’avantguarda artística europea del període d’entreguerres, de la qual es van editar un total de nou números entre els anys 1923 i 1926.  Inclou en les seves pàgines collages, grafismes i experiments tipogràfics molt innovadors on paraules i imatges es combinaven, apareixien juntes i alteraven les seves funcions inicials: la paraula com a imatge, la imatge com a paraula.


Aquesta obra paradigmàtica de Werkman ha estat un referent en la trajectòria professional de Jesús Morentin, que ja va treballar-hi el 2011 amb la intenció d’aprendre els processos tècnics de la impressió tipogràfica amb tipus mòbils.


Ara, a “The New Call”, el dissenyador presenta una col·lecció de 9 làmines més un “pròleg” on reinterpreta lliurament les nou revistes, ja sigui la portada, contraportada o elements interns, dels quals n’extreu el concepte o la forma per explicar el contingut de l’obra de Werkman.

 

 

La col·lecció es podrà veure a partir del proper divendres 20 de novembre en el festival de tipografia de Madrid Typomad 2015, al Centre Cultural Conde Duque, fins al 6 de desembre i està previst que posteriorment viatgi a altres ciutats europees.


De cada una de les làmines se n’ha fet 40 còpies (tantes com la tirada de la revista “The next call”), numerades i signades i que es poden adquirir a través de la web de BunkerType.