ESDi Investigació

CIDIC

El Congrés Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya (CIDIC) es va convertir en el context adequat en què promoure la reflexió i debatre tendències sobre el present i el futur del disseny i la innovació empresarial, així com la seva influència en la reactivació de l'economia.

PRIMER CONGRÉS

ESDi va organitzar el 1r Congrés Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya que, amb motiu de la celebració dels seus vint anys d'existència, va tenir lloc els dies 18 i 19 de març de 2010 a la Fira de Sabadell.

Sota el lema "El Disseny: motor de la innovació i el progrés social" es va voler promoure la reflexió, el debat i l'intercanvi d'experiències sobre la necessitat d'augmentar la integració del disseny en el teixit empresarial per, d'aquesta manera, poder innovar i millorar la competitivitat en els mercats internacionals.

 

Ponències d'investigació
En el Congrés, a més de les 7 ponències invitades, es van presentar 60 ponències tècniques seleccionades entre les més de 100 rebudes.

Premi de Disseny per a la Innovació
El jurat, presidit pel president del Congrés André Ricard, i format per reconeguts professionals, va atorgar dos premis honorífics als millors projectes dels 33 preseleccionats d'un total de 49 candidatures rebudes.

 

SEGONA EDICIÓ DEL CONGRÉS

Sota el lema "El Disseny: motor de la competitivitat", ESDi va realitzar el 2n CIDIC del 25 al 27 d'abril de 2012 a les instal·lacions d'ESDi Sabadell. Va ser un punt de trobada entre creació i empresa. S'ha debatut la necessitat d'establir com hem d'aplicar el disseny per obtenir la innovació empresarial imprescindible per a recuperar l'economia productiva i l'ocupació perduda. En aquest sentit, s'ha incidit en el fet que cal esforçar-se per a diferenciar-se i definir les estratègies adequades.

Ponències d'investigació. Més de 68 experts procedents de 12 països van presentar les seves ponències sobre disseny. Com a novetat, el president de l'edició del Congrés de 2012 va ser Uli Marchsteiner, i com a ponents invitats van destacar Norberto Chaves, Nani Marquina, Josep Congost, Robert Punkenhofer i Quim Larrea.

 

Premis Internacionals de Disseny i Innovació de Catalunya

El jurat va elegir Koy Shunka com a guanyador, d'entre els sis finalistes: Ametlla + de Mallorca, Babau Barcelona, Nomon Design, Lékué i Shadow energy.


TERCERA EDICIÓ DEL CONGRÉS

'Futur Trends' va ser el lema que va englobar totes les conferències realitzades durant el 3r CIDIC, que va tenir lloc a l'ESDi del 17 al 20 de febrer de 2014. En aquest tercer Congrés Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya, més de 200 persones van assistir a les conferències i tallers de diferents ponents nacionals i internacionals relacionats amb 'Smart Products', 'Ergonomia i espais', 'Valors i percepció' i 'De la compra a la venda '.

Durant el Congrés, es van plantejar temes relacionats amb les noves tecnologies en relació amb l'àmbit del disseny, així com els espais que habitem o la percepció i els valors que tenim en compte a l'hora de dissenyar per a la societat.

 


 

/content/imgsxml/ca/galerias/texto/77/prev-destacados-conoce-esdi-img-4117.jpg