Destacats
13 Desembre 2011
En el llindar d’una UE més forta
Article del director de la Fundació per l’ESDi, Antoni Garrell i Guiu. S’ha publicat a la Tribuna d’opinió del diari Singulardigital.cat.
12 Desembre 2011
¡Que vienen las suecas!
Article de Maia Creus i Guillem Celada que constitueix una aproximació estètica, simbòlica, social i política al turisme massiu de sol i platja. S’ha publicat a la revista Quadern de les Idees, les Arts i les Lletres.
28 Novembre 2011
Sí a invertir en formació
"És hora de retallades, però cuidant la formació que és inversió de futur". Article del director de la Fundació per l’ESDi, Antoni Garrell. S’ha publicat a la Tribuna d’opinió del diari Singulardigital.cat
18 Novembre 2011
L’art de la comunicació no verbal
La professora de sociologia de l’ESDi, Encarna Ruiz Molina, analitza els diversos aspectes de la comunicació no verbal d’un acte pactat fins al mínim detall.
10 Octubre 2011
CO-Disseny per vestir la llum
La revista d’il·luminació ICANDELA publica un article dels professors de l’ESDi Tito Favaro i Iván Merino que parla l’experiència de col·laboració entre l’ESDi, Moddis i GrupIdea en el taller Gentlelight, l’estiu de 2011.
03 Octubre 2011
Tots els beneficis del riure
La revista de psicologia Mente sana de l’editorial RBA publica un article del director i professor de l’ESDi, Llorenç Guilera. El títol és "Tots els beneficis del riure".
19 Setembre 2011
Capital humà i futur
Hauríem d’assumir col·lectivament que el capital humà és la clau del futur, conseqüentment, cal incrementar la inversió en formació per sortir enfortits de la crisi.
10 Setembre 2011
Sóc un ateu convençut [del disseny]
Per Lluís Soriano, president de la Demarcació de Barcelona del Col·legi Oficial de Disenyadors d’Interiors i Decoradors de Catalunya.
30 Juliol 2011
Innovar per competir
Actualment són molts els països que han recuperat el camí del creixement tant en el continent europeu, com en l’americà i l’asiàtic. Aprofitar la capacitat de creixement d’aquests països i competir en els seus mercats és
26 Juliol 2011
Discriminació per gènere i desenvolupament.
Finalitza una setmana extremadament complexa farcida de sentiments contraposats: preocupació, incertesa, perplexitat, angoixa, tristor i alegria per les bones noticies que passen sovint desapercebudes. Però entre les noticies publicades una va passar amb poc impacte, la que
31 Maig 2011
La importància del disseny
En l’últim quart del segle XX la importància del disseny ha estat creixent. A la reconeguda importància del binomi Ciència-Tècnica de l’era industrial i preindustrial, es va sumar el disseny com a element que en aportar valor diferencial,
27 Maig 2011
Estudis avançats en disseny. Una nova realitat
Article del director d’Elisava, Daniel Cid Moragas, relacionat amb la formació de recerca en disseny que imparteixen, amb llurs respectius màsters, Elisava i ESDi.
29 Abril 2011
La millor cuina del món com a exponent de cap a on hauria d’anar el món del millor disseny.
Article del professor de l’ESDi Jon Marin a la revista de disseny Experimenta.
12 Abril 2011
Crisi i procés creatiu
Les exigències sorgides de les crisis econòmiques són múltiples i creixents, manifestant-se amb força quan es constata la disponibilitat de menys recursos. La societat necessita nous productes i serveis. En aquest context, la responsabilitat del disseny creix
24 Març 2011
Un desenvolupament més sòlid i sostenible
Escrit per Antoni Garrell i Guiu, director general de la Fundació per l’ESDi, aquest article es publicarà properament al trentè número de la revista de l’escola Issue.
23 Març 2011
Lulú, personificació del mal en el submón de la nit
Article de Maia Creus publicat a Quadern de les idees, les arets i les lletres, de la Fundació Ars de Sabadell. Correspon al núm. 179 de la publicació, de febrer de 2011.
23 Març 2011
Ressenya d’Antoni Mañach a l’Arxiu Municipal de Blanes
El professor de l’ESDi, Antoni Mañach, ha escrit recentment una ressenya sobre el relat "El navegador de fons del mirall". És un conte de Ramon Freixenet Estol guanyador del Premi 9 d’octubre de creació literària de Sant Vicent del Raspeig, a Alacant.