Destacats
03 Desembre 2010
Dissenya el teu propi niu. Fomentar la creativitat aprenent de les construccions arquitectòniques naturals
Durant l’estiu de 2010, l’integrant del departament de Producte i Interiorisme d’ESDi Jon Marín [...]
02 Novembre 2010
L’humor com un recurs intangible en disseny pel desenvolupament local
Aquest article presenta la metodologia i els resultats obtinguts del taller «L’humor com a recurs intangible en disseny per al desenvolupament local», i una sèrie de tallers impartits pel professor de l’ESDi Carlos Jiménez al marc de la 1a edició de
24 Setembre 2010
Sense universitats no hi ha competitivitat
L’article, escrit per el Sr. Antoni Garrell, contextualitza els resultats del sistema universitari espanyol en el context mundial, establint la correlació amb la competitivitat del model productiu en un mercat obert i global.
16 Juliol 2010
Una professió que són moltes
En èpoques de crisi els perfils més útils per ajudar a reactivar l’economia són els que sorgeixen de les formacions híbrides i de les actuacions multidisciplinàries.
22 Juny 2010
Disseny Multidisciplinar: Una professió indispensable
El desenvolupament social i econòmic exigeix dissenyadors que no només siguin innovadors, creatius i que dominin els mètodes associats al disseny, sinó també que siguin capaços de treballar en equip, i lleials en l’assumpció del seu
20 Maig 2010
Ètica i disseny: per unes regles de joc
El disseny és una professió. Desenvolupa la seva activitat dins d’una xarxa de relacions entre diversos implicats, que s’han de respectar entre ells. La paraula professió pertany etimològicament al camp semàntic de la fide. Per tant, fe o
03 Maig 2010
Tèxtil: Un futur prometedor
El passat dia 23, gràcies a la trobada a Sabadell de l’Associació de Col·lectivitats Tèxtils Europees, vaig contrastar opinions sobre el futur del sector davant la complexa situació econòmica actual.
27 Abril 2010
Catàstrofes, Clima i models de desenvolupament
El 22 d’abril es va celebrar el Dia de la Terra, coincidint amb l’erupció del volcà Islandès que ha paralitzat el trànsit aeri europeu, i que va estar precedida pel sisme xilè i altres catàstrofes que evidencien la fragilitat del
17 Abril 2010
Sense disseny no hi ha competitivitat
El CIDIC ha posat de manifest que sense disseny no hi ha competitivitat i la necessitat d’evolucionar de l’egodisseny al co-diseny, en la línia impulsada per l’ESDi des de l’any 2002 [...]
29 Març 2010
SOMIANT TRUITES. Redissenyant la manera en què ens alimentem
La forma en què el món produeix el seu menjar ha de canviar radicalment per fer front a una població creixent i al canvi climàtic, evitant al mateix temps, la desintegració social i el col·lapse ambiental.
21 Març 2010
El disseny: motor de la innovació i el progrés social
1er Congrés Internacional de Disseny i Innovació de Catalunya. En els darrers mesos han caigut els pilars amb que es sustentava la generació de riquesa i ocupació, una riquesa fictícia que és fonamentada amb un consum exagerat, insostenible.
28 Gener 2010
Nous materials per a una nova visió Tèxtil
Des de fa ja algun temps, l’interès pels nous materials està cobrant més protagonisme. Tant és així que, avui dia no hi ha ciutat que no disposi d’un centre dedicat exclusivament a aquest camp.
20 Gener 2010
La indústria, motor de creixement i desenvolupament
"L’informe European Competitiveness Report, 2007 explicava que la productivitat per treballador a l’Estat espanyol només havia augmentat un 0,8% en el 2006; un increment llunyà a països del G-7".
10 Gener 2010
Qui diu que el tèxtil no és important?
El sector tèxtil i de la confecció ha tingut tradicionalment un pes molt significatiu en el sistema productiu espanyol. Ha estat una de les activitats més afectades pels intensos processos de reestructuració dels mercats.