Destacats
05 Desembre 2009
Canvi Climàtic i futur
Fa uns dies el Club de Roma va organitzar una jornada sobre el canvi climàtic que va certificar les paraules del Secretari General de la ONU "sobre l’absència d’una decidida reacció enfront del canvi climàtic que ens portava cap a l’abisme".
03 Octubre 2009
Requisits del bon dissenyador
Competir en una societat altament competitiva comporta la revaloració del disseny. En aquest context cal preguntar-se quins són els requisits que ha de complir un bon dissenyador.
26 Setembre 2009
Plàstic-dependència i reciclatge
Existeixen una gran quantitat de residus que obliguen a analitzar com convertir-los en nous recursos útils, evitant que s’acumulin els abocadors tot generant a mig termini residus de difícil eliminació.
15 Setembre 2009
080 Barcelona Fashion ’09
La quarta edició del 080 Barcelona Fashion ha evidenciat més que mai la qualitat, l’esperit emprenedor i el talent emergent de la dissenyadora invitada Estrella Archs, formada a l’Escola d’Arts i tècniques de la Moda EATM de Barcelona.
05 Agost 2009
El rol del dissenyador
La celebració dels primers 20 anys d’existència de la FUNDIT i de l’ESDi són l’evidència del compromís de l’empresa en general i de la Indústria en particular, amb el disseny entès com un dels factors clau que permet la
15 Juny 2009
El disseny la clau del futur
Avui tots reconeixem la importància del disseny, pedra angular, des de fa anys, de les empreses i societats més avançades. Lluny han quedat les èpoques en que la professió del dissenyador es considerava quelcom secundari a l’activitat dels enginyers i
01 Juny 2009
Text curatorial: El Cau
Introducció de la tecnologia en la manera de vida diària de l’home. En el fons del cau s’amaga la voluntat de poder triar, de trobar la llibertat anhelada, d’evadir la mirada del depredador.
18 Maig 2009
Fórmula 1 i Disseny
Les innovacions aparegudes en la fórmula 1, i en els smartphones, són conseqüència directa de l’ús intensiu de coneixement mitjançant equips interdisciplinars que integren harmònicament tecnòlegs, científics i dissenyadors.
08 Maig 2009
Biomimètica: imitant el cirerer
L’any 1941, l’enginyer suís Georges de Mestral va sortir a passejar pel camp amb el seu gos. Al tornar, es va adonar de la dificultat de desenganxar del pèl de l’animal els fruits del card (Xanthium spinosum). Després de l’estudi en detall
10 Març 2009
VISUALITZACIÓ DE DADES: UNA RETÒRICA DEL NOSTRE TEMPS?
12 Febrer 2009
ART VARIABLE, INESTABLE I OBSOLET
30 Gener 2009
BONS DISSENYADORS I GRANS DISSENYADORS
Les escoles de disseny tenim la missió de generar bons dissenyadors. Tal com s’expressa en l’acte fundacional de l’ESDI de 1989: "la formació de professionals de futur, perfectament preparats per afrontar les renovacions que es produeixen en tots els